Μεγάλη ανταπόκριση εθελοντών για τον καθαρισμό της κοίτης του Πηνειού


Θετική είναι η ανταπόκριση οργανώσεων, φορέων και συλλογικοτήτων στο κάλεσμα που έχει απευθύνει ο Δήμος Λαρισαίων και η δημοτική αρχή για την εθελοντική δράση καθαρισμού της εσωτερικής κοίτης του Πηνειού, που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Κυριακή 12 Οκτωβρίου.

Το κάλεσμα της δημοτικής αρχής γίνεται στην αφετηρία των προσπαθειών της για μία ανθρώπινη, καθαρή και αειφόρο πόλη, όραμα που φαίνεται ότι συγκινεί ολοένα και περισσότερους συμπολίτες. Ηδη αρκετές είναι οι οργανώσεις και φορείς που έχουν ανταποκριθεί στον κάλεσμα, με τελευταίους τους «Ενεργούς Πολίτες Λάρισας» που ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στη δράση, ενώ ο Δήμος καλεί όλους τους Λαρισαίους να συνδράμουν στην προσπάθεια.

Η συγκέντρωση των εθελοντών θα γίνει στις 9 το πρωί της Κυριακής π.μ στην γέφυρα Αλκαζάρ, ενώ στη σχετική έγγραφη πρόσκληση του Δήμου που υπογράφεται από το δήμαρχο κ. Απόστολο Καλογιάννη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Γιάννη Ταφύλλη, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η συνειδητοποιημένη, εθελοντική συμμετοχή του κοινού, αποτελεί το πρώτο αποφασιστικό βήμα της έμπρακτης ευαισθητοποίησης και δραστηριοποίησης των δημοτών για ένα καλύτερο περιβάλλον και αρωγός των προσπαθειών της νέας Δημοτικής Αρχής για την αξιοποίηση του ποταμού και του παραποτάμιου φυσικού περιβάλλοντος, την βελτίωση της καθαριότητας και αισθητικής της πόλης, και της παροχής καλύτερων υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο.

Μέσα από την μαζική συμμετοχή θα στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι και μπορούμε, Δήμος και κάτοικοι, να διατηρήσουμε καθαρό το περιβάλλον της πόλης μας και να αναδείξουμε τις φυσικές ομορφιές της.»

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σε θεσμικό και σταθερό επίπεδο η συνεργασία της νέας Δημοτικής Αρχής με τα Ατομα με Αναπηρίες
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Πρόγραμμα όπως το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» για να αντικατασταθούν οι στέγες με πλάκες αμιάντου