Συνάντηση Κολλάτου-Κουκουλόπουλου για καταρροϊκό, ρωσικό εμπάργκο και φράγμα Πουρναρίου-Αμπελακίων


Στα πλαίσια της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κων/νος Κολλάτος συναντήθηκε με τον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Π. Κουκουλόπουλο.Συζητήθηκαν κυρίως τα θέματα του καταρροϊκού πυρετού και του εμπάργκο των ακτινιδίων στη ρωσική αγορά.

 

Ο Υπουργός εξήρε την προσπάθεια ενημέρωσης του Δήμου, αλλά και την έμπρακτη υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας με τη συνδρομή όλων των αυτοδιοικητικών.

Σχετικά με την εξέλιξη του καταρροϊκού πυρετού ανά την Ελλάδα και πέραν της οικονομικής στήριξης προς τις Περιφέρειες, σχεδιάζεται και η παρακολούθηση του ζωϊκού πληθυσμού που, αν δεν αποκτήσει φυσική ανοσία, τότε θα εμβολιαστεί κατάλληλα, σύμφωνα με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου.

 

Για το ζήτημα του ρωσικού εμπάργκο, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση πόρων για τις αποζημιώσεις, ενώ τονίστηκε η σημασία των Ομάδων Παραγωγών για την καλύτερη αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων.

Εξέφρασε δε την πρόθεσή του να βρεθεί με κλιμάκιο παραγόντων του Υπουργείου, στη διήμερη γιορτή – εκδήλωση του ακτινιδίου που γίνεται στην περιοχή του Κάτω Ολύμπου κάθε χρόνο, στα μέσα Οκτωβρίου.

 

Ένα άλλο ζήτημα που έθεσε ο Δήμαρχος Τεμπών στον Αν. Υπουργό, ήταν η ένταξη του φράγματος Πουρναρίου-Αμπελακίων (προϋπολογισμού περίπου 10 εκ. ευρώ) σε πρόγραμμα του Αλ. Μπαλτατζή στο ΥΠΑΑΤ. Πληροφοριακά αξίζει να αναφερθεί ότι έχει ολοκληρωθεί η μελέτη περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων κι εκπονείται η οριστική μελέτη, ενώ το ύψος της μελέτης που χρηματοδοτήθηκε μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανέρχεται σε 1,4 εκ ευρώ.

 

Το Δήμαρχο Τεμπών συνόδευσαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Χρήστος Τσάτσαρης και Κώστας Τσεργάς.

Προηγούμενο άρθρο Η πρώτη υποχώρηση της δημοτικής αρχής - Ναι στο μεγάλο παζάρι
Επόμενο άρθρο Πανθεσσαλική εκδήλωση για τις οφειλές των εμπόρων στον ΟΑΕΕ