Απάντηση στον Κώστα Αγοραστό για «επιβολή φόρων»!


Ο κ. Αγοραστός αποφεύγει συνειδητά μέχρι σήμερα τη συμμετοχή του στο δημόσιο διάλογο, θεωρώντας ότι έτσι «προστατεύεται» από τη συγκριτική αξιολόγηση μεταξύ των συνυποψηφίων Παρά την αμυντική του συμπεριφορά όμως, η οποία αναδεικνύει ένα αίσθημα περιφρόνησης προς τους πολίτες της Θεσσαλίας και τους συνυποψηφίους του, διολισθαίνει σε χονδροειδή λάθη, ακόμη και όταν μιλάει μόνος και ανενόχλητος….

Έτσι, προκαλεί κατάπληξη η δήθεν κατηγορηματική του δέσμευση, ότι ΄΄δεν θα βάλει κανένα φόρο΄΄ αν εκλεγεί περιφερειάρχης!

Στην πραγματικότητα σκιαμαχεί. Και αυτό γιατί, αρμοδιότητα περί επιβολής φόρων στην αυτοδιοικητική Περιφέρεια δεν προβλέπεται από κανένα νόμο!

Κατά συνέπεια, ο υποψήφιος της ΝΔ παραβιάζει ανοιχτές θύρες. Λεονταρίζει ανέξοδα και ανούσια.  Και είναι απορίας άξιο, πώς ο ίδιος -εντελώς απαράσκευος- χωρίς να μελετά και δίχως να γνωρίζει τις αρμοδιότητές, φιλοδοξεί να υπηρετήσει το νέο θεσμό της αιρετής Περιφέρειας!

Εκτός και αν η άτοπη άρνησή του για επιβολή φόρων υποκρύπτει την πραγματική του πρόθεση  να προτείνει προσθήκες στο νόμο που θα δίνουν τη δυνατότητα επιβολής τοπικής φορολογίας.

Τον προειδοποιούμε όμως ρητά, ότι σε αυτή την περίπτωση θα βρεθεί απελπιστικά μόνος…

Αντί λοιπόν της μελαγχολικής πολιτικής μοναξιάς, τον καλούμε για μια ακόμη φορά να προσέλθει σε έναν χρήσιμο διάλογο, στον οποίο όλοι οι άλλοι υποψήφιοι συμμετέχουν.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς, αντί των αρνητικών και παραπλανητικών διαβεβαιώσεων, προτιμούμε τη θετική και ενεργητική στάση, που πιστοποιείται καθημερινά με το συγκροτημένο προγραμματικό μας λόγο, το ολοκληρωμένο σχέδιό μας για την προοπτική της Θεσσαλίας, τις σύγχρονες, αξιόπιστες και καινοτόμες προτάσεις μας.

Αντίθετα, ο κ. Αγοραστός κινδυνεύει να μείνει στην ιστορία, ως ο μοναδικός υποψήφιος Περιφερειάρχης, που αρνούνταν σθεναρά να ασκήσει…ανύπαρκτες αρμοδιότητες…

Του συνιστούμε, για την έγκυρη ενημέρωσή του, να διαβάσει και να κατανοήσει το άρθρο 260 του νόμου 3852/2010 «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», που αναφέρεται στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Περιφερειών, προκειμένου να αποφύγει στο μέλλον ατοπήματα που τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Προηγούμενο άρθρο ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Επόμενο άρθρο Αγιασμός με αποχή και στάσεις εργασίας