Κάλεσμα του Συνδικάτου Εργαζομένων Τ.Α. Λάρισας για την Πρωτομαγιά


1η ΜΑΗ 2014
Οι εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγου δείχνουν το δρόμο των αγώνων απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά.

Όλοι & όλες στη συγκέντρωση που διοργανώνουν τα ταξικά συνδικάτα, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το ΠΑΜΕ
ΠΕΜΠΤΗ 1η Μάη 10.π.μ στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 9.30 π.μ. ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Η 1η Μάη συμβολίζει τους μακρόχρονους και σκληρούς αγώνες της εργατικής τάξης, από το Σικάγο του 1886 έως σήμερα, με τους οποίους κατακτήθηκε κάθε εργατικό δικαίωμα. Συμβολίζει τις θυσίες που κατέβαλαν χιλιάδες πρωτοπόροι εργάτες και εργάτριες στην πάλη ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση και την εξουσία του κεφαλαίου. Δεν είναι μόνο μια μέρα τιμής και μνήμης, αλλά αποτελεί παρακαταθήκη που διδάσκει, διαπαιδαγωγεί και παραδειγματίζει.
Το μήνυμά της είναι φάρος για τους σημερινούς αγώνες, ενάντια στην πολιτική που πτωχεύει το λαό, που τον ρίχνει στη φτώχεια και την ανεργία. Είναι πάντα επίκαιρη, εμπνέει και καθοδηγεί την πάλη της εργατικής τάξης, ενάντια στο σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλει η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ. όπως όλα τα ταξικά συνδικάτα θεωρεί ότι η 1η Μάη είναι η μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη τιμά αγωνιστικά τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο, τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ταξική πάλη με το κεφάλαιο και τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού, διατρανώνοντας την απόφασή της να συνεχίσει ως το τέλος, ως τη νίκη.
Αποτελεί σύμβολο στον αγώνα των εργαζόμενων για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Ο αιματοβαμμένος Μάης του 1886 και η ανεπανάληπτη θυσία των εργατών του Σικάγο αποτελεί οδηγό για το σήμερα και τις νέες μάχες που θα ακολουθήσουν, εμπνέει τους λαούς για τις μελλοντικές ηρωικές σελίδες που θα γραφτούν.
Καλούμε τους εργαζομένους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία στις 10. το πρωί και στην προσυγκέντρωση στις 9.30π.μ. στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Η κρίση βαθαίνει και η επίθεση δυναμώνει ισοπεδώνοντας κάθε εργατικό δικαίωμα, τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Η κυβέρνηση δρομολογεί χιλιάδες απολύσεις στους ΟΤΑ και το δημόσιο. Ε.Ε., τρόικα, κυβέρνηση έχουν στόχο να σβήσουν κάθε έννοια σταθερής εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Έχουν γεμίσει ήδη τους δήμους με εργαζόμενους με 5 μήνες συμβάσεις και ένα κομμάτι ψωμί (μισθοί 490-& 420 μικτά) και μετά ξανά στην ανεργία. Προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς στις ιδιωτικοποιήσεις,(θα τις υλοποιήσουν μετά τις εκλογές ) είναι βασικό φιλέτο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους, γι’ αυτό οι υποψήφιοι δήμαρχοι που υπηρετούν αυτή τη στρατηγική δεν λένε κουβέντα προεκλογικά. Οι ιδιωτικοποιήσεις φέρνουν τις χιλιάδες απολύσεις, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα τσακισμένα μεροκάματα και εργατικά δικαιώματα, νέους δυσβάσταχτους φόρους για τα λαϊκά στρωματά.
Στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πρέπει οι εργαζόμενοι να συνειδητοποιήσουν ότι η μοίρα τους είναι κοινή. Έχουν καθήκον και συμφέρον να παλέψουν από κοινού για το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά, με σύγχρονα δικαιώματα για όλους, να απλωθεί δίχτυ προστασίας για όλους τους ανέργους, να μη μείνει καμιά λαϊκή οικογένεια απροστάτευτη απέναντι στη φοροεπιδρομή, στην επίθεση των τραπεζών Ε.Ε. βιομηχάνων .
Κανένας να μην αρκεστεί στα ψίχουλα ελεημοσύνης που μοιράζουν οι Δήμαρχοι, οι Μ.Κ.Ο και η εκκλησιά. Αλληλεγγύη, οργάνωση της πάλης για να ζούμε με αξιοπρέπεια από τη δουλειά μας.
Το κίνημά μας έχει ένα δρόμο – μια διέξοδο: φιλολαϊκή ανάπτυξη με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες και όχι το κέρδος των τραπεζιτών και των βιομηχάνων.
Κίνημα πάλης ενάντια στον κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Εργατικό κίνημα που δεν θα το χρησιμοποιεί το σύστημα ως γρανάζι, που θα βάζει πλάτες για να φύγει η σημερινή κυβέρνηση και να έρθει μια άλλη, με το λαό και τις ανάγκες του στη γωνία. Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς πρέπει να το διαφεντεύουμε – όχι τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις τους.
Ναι, θέλουμε κίνημα καρφί στο μάτι της πλουτοκρατίας και των συνδικαλιστικών ηγεσιών που τα «μαζεύουν και τα διπλώνουν».
Κίνημα που ως σημαία του έχει το μόνο δίκαιο αίτημα:
Μονομερή διαγραφή του χρέους, ο λαός κυρίαρχος του πλούτου που παράγει.
Η 1η Μάη είναι η ιστορία των εργαζομένων και μας καλεί:
Καμιά υποταγή, κανένα συγχωροχάρτι σε αυτήν τη βαρβαρότητα.
Μπορούμε να ζήσουμε καλυτέρα.
Όταν εμείς το αποφασίσουμε να συγκρουστούμε με την πολιτική των μονοπωλίων, της συγκυβέρνησης, της Ε.Ε., του ΔΝΤ.
Όλοι στον αγώνα για μια ζωή αντάξια της δουλειάς μας και των αναγκών μας.
Για να γίνει η εργατική τάξη δύναμη ανατροπής
Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά – εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά.

Η Διοίκηση του Συνδικάτου

 

Προηγούμενο άρθρο Στο κυνήγι του σταυρού πλέον οι συνδυασμοί
Επόμενο άρθρο Άμεση καταβολή της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο ζητά ο Κ. Αγοραστός