Στο κυνήγι του σταυρού πλέον οι συνδυασμοί


Με την κατάθεση των συνδυασμών στο Πρωτοδικείο το βράδυ της Κυριακής, από το πρωί της Δευτέρας κιόλας οι συνδυασμοί σε Δήμους και στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας μπήκαν δυνατά στον προεκλογικό αγώνα, καθώς η αντίστροφη μέτρηση άρχισε πλέον.
Στο σύνολό τους οι συνδυασμοί έχουν αρχίσει αγώνα δρόμου για τις εκλογές. Σε πρώτο στάδιο μετρούν «κέρδη και ζημιές» από τα πρόσωπα που συγκρότησαν τελικά τα ψηφοδέλτια, ενώ ήδη έχουν διαμορφωθεί και τα προγράμματα των περιοδειών.
Ήδη οι περισσότερες παρατάξεις ξεκίνησαν τη λειτουργία των εκλογικών τους κέντρων, έχουν δώσει ήδη εντολή εκτύπωσης των ψηφοδελτίων, ενώ – παρά την οικονομική κρίση- έκαναν την εμφάνισή τους και διαφημιστικά φυλλάδια με τις θέσεις και τα προγράμματα των επικεφαλής σε κεντρικά κυρίως ζητήματα.
Σε εξέλιξη είναι ήδη και η «μάχη του σταυρού» μεταξύ των υποψηφίων, που ήδη επισκέπτονται υπηρεσίες, χώρους συνάθροισης και φυσικά τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες. Σιγά – σιγά πάντως οι παρατάξεις σε Περιφέρεια και Δήμους άρχισαν να ξεδιπλώνουν την προεκλογική τους τακτική και να κάνουν εμφανή τη στόχευσή τους.
Με δεδομένο ότι το πολιτικό κλίμα σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, παραμένει ρευστό, όλες οι παρατάξεις αναμένεται, όσο πλησιάζει ο χρόνος της εκλογικής αναμέτρησης, να προσπαθήσουν να πείσουν τους αναποφάσιστους για το υλοποιήσιμο των λύσεων που προτείνουν.

Προηγούμενο άρθρο Παράταση προθεσμίας μέχρι τον Οκτώβρη για το αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ
Επόμενο άρθρο Κάλεσμα του Συνδικάτου Εργαζομένων Τ.Α. Λάρισας για την Πρωτομαγιά