Η Νίκη Μπελτέ υποψήφια δημοτική σύμβουλος


 

Σας ανακοινώνουμε ότι υποψήφια δημοτικός σύμβουλος Λάρισας με την «Ταυτότητα Πόλης» θα είναι η Νίκη Μπελτέ Αναπλ. Αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαρισαίων ΚΑΙ

υπεύθυνη της γραμματείας Νεολαίας της δημοτικής παράταξης «ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΟΛΗΣ», 18 ετών.

Σημειώνουμε ότι η Νίκη Μπελτέ έως τη σχολική χρονιά 2013-2014 ήταν μαθήτρια Λυκείου και η πρώτη μαθήτρια που εξελέγει με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας ως Αναπλ. Αντιπρόεδρος του υπεύθυνου οργανισμού για την συντήρηση και λειτουργία όλων των γυμνασίων και λυκείων της πόλης μας.

Το πρόγραμμα μας για τη ΝΕΟΛΑΙΑ Λάρισας είναι:

 

1. Ιδρύεται η πρώτη ανώτερη δημοτική σχολή για την εκπαίδευση και στήριξη των Λαρισαίων επιχειρηματιών και την τραπεζική διοίκηση, με μαθήματα που θα περιλαμβάνουν την σύγχρονη και αποτελεσματική διδασκαλία της επιχειρηματικότητας και τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος στην πόλη μας

2. Κατασκευάζονται νέοι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί με επιχορήγηση λειτουργίας από τον Δήμο όλων των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών της πόλης μας.

3. Κατασκευή δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων στις περιοχές Νέας πολιτείας και Αγίου Γεωργίου

 

4. Συνέχιση του μισού εισιτηρίου σ’ όλους τους μαθητές των σχολείων της πόλης κατά τις μετακινήσεις τους με το Αστικό ΚΤΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ εφαρμόζοντας σχετικό ΠΔ 306/3-4-1973άρθρο 2 στους μαθητές δημοσίων δημοτικών σχολείων, λόγω της μαθητικής τους ιδιότητας για όλες τις μετακινήσεις.

5. Καθιέρωση εβδομάδας ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΙΣΤΟΡΙΑΣ, σε συνεννόηση με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση κατά την οποία όλα τα σχολεία της πόλης θα επισκέπτονται αρχαιολογικούς χώρους της Λάρισας και των περιχώρων της. Ακόμη θα πραγματοποιείται μαθητικός διαγωνισμός με θέμα την ιστορία της Λάρισας με σημαντικά έπαθλα για τους βραβευθέντες.

 

6. Πραγματοποίηση μηνιαίων ημερίδων για την ΙΣΤΟΡΙΑ της πόλης μας στις οποίες θα συμμετέχουν νέοι Λαρισαίοι έως 35 ετών οι οποίοι θα απολαμβάνουν συγκεκριμένα προνόμια από το δήμο Λάρισας (μοριοδότηση για θέσεις εργασίας του δήμου, μειωμένο εισιτήριο για παραστάσεις του Θεσσαλικού θεάτρου, για μέσα συγκοινωνίας κ.α.).

 

7. Διεκδίκηση για την πόλη μας πανεπιστημιακών σχολών θετικών επιστημών και των υπόλοιπων σχολών υγείας που δεν υπάρχουν, αλλά και σχολών ΤΕΙ.

 

8.Ιδρύεται η πρώτη σχολή για την εκπαίδευση και στήριξη των αγροτών, με μαθήματα που θα περιλαμβάνουν τις παλιές αλλά και νέες μεθόδους καλλιέργειας των αγροτικών προϊόντων με συνεργασία του ΤΕΙ (σχολή Σ.Τ.Ε.Γ) και της Γεωργικής σχολής.

 

9. Δημιουργία ειδικών προγραμμάτων εργασίας του δήμου τα οποία θα απασχολούν αποκλειστικά Λαρισαίους αποφοίτους αλλά και σπουδαστές σχολών των Τ.Ε.Ι.

 

10. Μείωση του εισιτηρίου της γραμμής των Τ.Ε.Ι το οποίο είναι το ακριβότερο της χώρας, (0,70E).

 

11. ΒΟΗΘΕΙΑ στους χρήστες Ναρκωτικών για απεξάρτηση και έλεγχος των κοινοχρήστων χώρων για αντιμετώπιση του προβλήματος. Εκστρατεία ενημέρωσης από το δήμο σε σχολεία και στις γειτονιές κατά της μάστιγας των ναρκωτικών.

12. Ενημερωτικές εκστρατείες του δήμου για θέματα που αφορούν τη νέα γενιά (μάστιγα των ναρκωτικών, υπογεννητικότητα- εκτρώσεις, οδική συμπεριφορά κ.α.) μέσω του διαδικτύου, του ηλεκτρονικού και γραπτού τύπου, και ημερίδων.

13. Μαζικός αθλητισμός σε συνοικίες, σε όλα τα δημοφιλή αγωνίσματα στους χώρους αθλοπαιδιάς, αλλά και διαμορφωμένους χώρους σε πάρκα.

14. Κατασκευή νέων γηπέδων, μπάσκετ, τένις, γκολφ, βόλεϊ, πινγκ-πονγκ σε δημοτικές εκτάσεις .

15. Διάδοση του κινήματος των εθελοντών σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες του Δήμου μας.

16. Με τη συνεργασία αθλητικών συλλόγων της πόλης θα προωθηθεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός ως κοινωνικό αγαθό με κατασκευή μικρών γηπέδων προπόνηση και αναβάθμιση των υπαρχόντων του Αβέρωφ, Ηπειρώτικων (γηροκομείου) Ν. Σμύρνης.

17. Επέκταση των αθλημάτων που θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα άθλησης των δημοτών και θα θεσμοθετηθεί συνεργασία με όλα τους ερασιτεχνικούς αθλητικούς συλλόγους που έχουν έδρα την πόλη.

18. Οικονομική στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων και αξιοποίηση κάθε δυνατού μέσου που την στήριξη ομαδικών αθλημάτων (ποδόσφαιρο, basketballvolleyball κα.) με συνδιοργάνωση εκδηλώσεων και αναζήτηση εσόδων από διαφημίσεις του Δήμου.

19. Όλες οι ερασιτεχνικές ομάδες θα αγωνίζονται σε γήπεδα με χόρτο και θ’ αποκτήσει η πόλη τις περισσότερες γηπεδικές εγκαταστάσεις από τις πόλεις της Θεσσαλίας.

20. Ενίσχυση του πρωταθλήματος εργαζομένων σε υποδομές και οικονομικά κίνητρα.

21. Κατασκευή μπιτς σόκερ και μπιτς βόλεϊ στην κοίτη του Πηνειού ποταμού .

22. Ενίσχυση των προσβάσεων και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του πυρήνα Β΄ χώρου του νέου γηπέδου της ΑΕΛ και του κλειστού της Νεάπολης.

 

Προηγούμενο άρθρο Ομιλία Ρένας Καραλαριώτου στη συνοικία Αβέρωφ
Επόμενο άρθρο Οι θέσεις για την οικονομική πολιτική και το μοντέλο διοίκησης του Δήμου