Σημεία συνέντευξης του Βουλευτή Λαρίσης κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου στο Ρ/Φ σταθμό ΝΕΤ


 Σενάρια συνεργασίας με το ΛΑΟΣ

«Τα σενάρια αυτά διακινούνται, ομολογουμένως έντεχνα, από τον κ. Καρατζαφέρη, που είναι μαιτρ στην επικοινωνία, προκειμένου να τον απενοχοποιήσουν στον κόσμο της παράταξης για την ψήφο του υπέρ του Μνημονίου. Η πολιτική, όμως, εκτός από επικοινωνία είναι και ουσία. Και ο κ. Καρατζαφέρης την κρίσιμη ώρα ήταν εκεί, με την κα Μπακογιάννη, για να προσφέρει βακτηρία, να προσφέρει δεκανίκι στην κυβέρνηση. Το κόμμα του έγινε κρίκος της αλυσίδας με την οποία αλυσοδέθηκε η χώρα στα δεσμά του μνημονίου. Αυτή είναι μια αλήθεια όσο κι αν επιχειρεί να θολώσει τα νερά.

 Εμείς απευθυνόμαστε στο σύνολο των πολιτών. Παρουσιάζουμε μια υπεύθυνη εναλλακτική πρόταση για την έξοδο της χώρας από την κρίση και πιστεύουμε ότι οι πολίτες την ώρα της κάλπης θα εμπιστευτούν τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία για την αντιμετώπιση του προβλήματος της χώρας».

Η πιθανότητα διενέργειας πρόωρων εκλογών

«Τα σενάρια των εκλογών και του ανασχηματισμού που κατά καιρούς διοχετεύονται στα ΜΜΕ από την κυβέρνηση είναι ενδεικτικά του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει. Υπάρχει ένα τεράστιο έλλειμμα συντονισμού που το αναγνωρίζουν πια και μέσα στην κυβέρνηση. Υπάρχει αυτός ο αναβρασμός στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ που καλείται να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα στην εκλογική και κοινωνική του βάση γιατί με διαφορετική ατζέντα κέρδισαν τις εκλογές».

Σενάρια κυβέρνησης συνεργασίας

«Βεβαίως, στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Εμείς κατεβαίνουμε στις εκλογές, όποτε κι αν αυτές προκηρυχθούν, διεκδικώντας αυτοδύναμη διακυβέρνηση. Διεκδικούμε την ψήφο όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών πάνω στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Αυτός είναι ο στόχος μας. Παρουσιάζουμε τις θέσεις μας και πιστεύουμε ότι οι πολίτες, με τη Νέα Δημοκρατία να χτίζει καθημερινά την αξιοπιστία της, θα επιβραβεύσουν αυτή την στάση και θα δώσουν την ευκαιρία να υλοποιήσει το πρόγραμμά της για να βγει η χώρα από την κρίση με τις λιγότερες δυνατές θυσίες».

Ο προπηλακισμός πολιτικών

«Θα πρέπει να είναι ομόθυμη η καταδίκη φαινομένων αυτοδικίας. Δεν μπορεί να υπάρχουν εκπτώσεις σε τέτοια ζητήματα επειδή πρόκειται για στελέχη του ΠΑΣΟΚ ή της κυβέρνησης. Αν δικαιολογούμε τέτοιες συμπεριφορές προσφέρουμε νομιμοποιητική βάση στη βία. Νομίζω ότι η διαμαρτυρία είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη. Διαμαρτυρία όμως που εκφράζεται με  ειρηνικά μέσα.

Οι προπηλακισμοί και οι βιαιοπραγίες πολύ εύκολα φθάνουν στο σημείο βάρβαρων επιθέσεων, όπως αυτές που είδαμε στην περίπτωση του Κωστή Χατζηδάκη. Θα πρέπει να αντιληφθούμε λοιπόν ότι δεν απέχουμε πολύ από την μετατροπή της πολιτικής ζωής και του δημόσιου βίου σε ζούγκλα. Και η ατιμωρησία των δραστών της επίθεσης στον Κωστή Χατζηδάκη δημιουργεί μία αίσθηση ότι όλα επιτρέπονται. Η πολιτεία και οι αρμόδιες υπηρεσίες, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οφείλουν να είναι σε εγρήγορση, να εντοπίσουν τους δράστες αυτής της άνανδρης επίθεσης».

Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο από την κρίση

«Η Νέα Δημοκρατία από τις 7 Ιουλίου 2010 παρουσίασε μια ολοκληρωμένη πρόταση στο Ζάππειο Μέγαρο. Η κυβέρνηση αρχικά επιχείρησε να απαξιώσει αυτή την πρόταση, στη συνέχεια να την χλευάσει και σταδιακά άρχισε να υιοθετεί με καθυστέρηση και κακέκτυπα κάποιες από αυτές τις προτάσεις. Εμείς πολιτευτήκαμε όλο αυτό το διάστημα με υπευθυνότητα, παρουσιάζοντας συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις για την ανάπτυξη. Αυτή είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση εξόδου από την κρίση. Και επειδή βεβαίως τα δεδομένα αλλάζουν και η κατάσταση έχει επιβαρυνθεί, η πρότασή μας θα επικαιροποιηθεί αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής στα τέλη του μηνός».

Προηγούμενο άρθρο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: «ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ… ΝΤΕΛΙΒΕΡΙ»
Επόμενο άρθρο Κατάλογος καλών πρακτικών για την προώθηση ανέργων Στην αγορά εργασίας από το Κ.Ε.Ε. «Δήμητρα»