Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: «ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ… ΝΤΕΛΙΒΕΡΙ»


 Με δεκάδες ανέργους που συνωστίζονταν στον ΟΑΕΔ Λάρισας συζήτησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος επισκέφτηκε τις υπηρεσίες του οργανισμού χωρίς προηγούμενη ενημέρωση προκειμένου να διαμορφώσει εικόνα για το τι πραγματικά συμβαίνει.

 «Είμαι σε απόγνωση. Δεν υπάρχουν δουλειές πουθενά, δεν μπορούμε να βγάλουμε το μεροκάματο. Πλέον δεν γίνονται προσλήψεις ούτε για… ντελίβερι», είπε χαρακτηριστικά άνεργος στον Κώστα Αγοραστό, ενώ άλλος άνεργος του εξέφρασε την πρόθεση πολλών Λαρισαίων να μεταναστεύσουν αφού δεν έχουν άλλη επιλογή για να βρουν δουλειά.

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας διαπίστωσε ότι έχει αυξηθεί ο όγκος δουλειάς για τους υπαλλήλους του ΟΑΕΔ με συνεπακόλουθες καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των ανέργων και γενικότερα αυτών που συναλλάσσονται με τον Οργανισμό. Βασικές αιτίες γι’ αυτό είναι η εκτίναξη του ποσοστού ανεργίας λόγω και της αύξησης των απολύσεων αλλά και η μείωση του προσωπικού του ΟΑΕΔ λόγω των συνταξιοδοτήσεων 31 υπαλλήλων τον τελευταίο καιρό.

Ο κ. Κώστας Αγοραστός συζήτησε με τους εργαζόμενους αλλά και την Διευθύντρια των Περιφερειακών Υπηρεσιών Θεσσαλίας κα Αναστασία Γεράκη και την Διευθύντρια του Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης κα Ολυμπία Ζήσου. Ενημερώθηκε διεξοδικά για τα προβλήματα που υπάρχουν και τα προγράμματα που προωθεί ο οργανισμός και δεσμεύτηκε να παρέμβει προσωπικά στον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Ηλία Κικίλια προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες εξυπηρέτησης των ανέργων.

Ταυτόχρονα, ενημέρωσε τα στελέχη του ΟΑΕΔ Θεσσαλίας και Λάρισας σχετικά με  το ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την απασχόληση που προωθούν το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

«Επισήμανα στην Υπουργό κα Λούκα Κατσέλη ότι το πρόγραμμα πρέπει να έχει συνέργειες με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ και στη δημόσια διαβούλευση που θα κάνει η αιρετή Περιφέρεια επιζητούμε τη συμβολή σας καθώς έχετε τη γνώση και την εμπειρία», είπε ο κ. Κώστας Αγοραστός απευθυνόμενος στα στελέχη του ΟΑΕΔ.

«Η δημιουργία θέσεων εργασίας πρέπει να είναι καθημερινό μέλημα για όλους μας. Για να πετύχει το ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την απασχόληση δεν πρέπει να επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος. Αντίθετα, απαιτούνται διαφάνεια, καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης και ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας και των παραγωγικών δυνάμεων. Στόχος μας είναι να δοθεί βαρύτητα σε τομείς της οικονομίας που έχουν δυναμισμό και παράγουν προστιθέμενη αξία για την τοπική οικονομία, άρα έχουν θετικά αποτελέσματα και για την τοπική κοινωνία», είπε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση με Τ. Μπιρμπίλη και Δημ. Ρέππα ζητεί ο Κ. Αγοραστός
Επόμενο άρθρο Σημεία συνέντευξης του Βουλευτή Λαρίσης κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου στο Ρ/Φ σταθμό ΝΕΤ