Ξεκινήσανε οι εγγραφές στο ελέυθερο εργαστήρι


 Το Ελεύθερο Εργαστήρι Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα διανύει τον εικοστό τέταρτο χρόνο της λειτουργίας του. Όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί πυρήνα εικαστικής μόρφωσης στην πόλη μας και συμβάλλει αναμφισβήτητα στην αναβάθμισή της.

 Στο Ελεύθερο Εργαστήρι  λειτουργούν τμήματα:

Α. Ζωγραφική  για παιδιά:  ( A΄ Δημοτικού – Β΄ Γυμνασίου). Στις ηλικίες  αυτές δίνεται ιδιαίτερη φροντίδα στην αυθόρμητη και ελεύθερη έκφραση. Τα παιδιά ” παίζοντας” θα μάθουν  για τα χρώματα, τις μορφές, τις τεχνικές κ.τ.λ.

Β. Ζωγραφική για εφήβους ( Γ΄ Γυμνασίου – Γ΄ Λυκείου) και για ενήλικες (18 και άνω). Στα τμήματα αυτά δίνεται προτεραιότητα στην απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων μέσω του εθισμού και της άσκησης στην παρατήρηση, την έρευνα, τον πειραματισμό.

Γ. Ψηφιδωτό ενηλίκων. Είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο με στόχο την αναβίωση της τέχνης του ψηφιδωτού στη Λάρισα, πόλη στην οποία η τέχνη αυτή γνώρισε μεγάλη άνθηση.

Δ. Κεραμική ενηλίκων. Είναι ένας χώρος όπου μπορεί κανείς να πειραματιστεί εκφραστικά με τον πηλό και να εμπλουτίσει παράλληλα τις γνώσεις  και τις εμπειρίες του σε θεωρητικό και τεχνικό επίπεδο.

Ε. Κεραμική για παιδιά. Ένας εκφραστικός τρόπος κατανόησης του όγκου και της πλαστικής ιδιότητας της ύλης με άπειρες εφαρμογές σε όλο το φάσμα της παιδικής φαντασίας.

ΣΤ. Χαρακτική ενηλίκων. Διδάσκονται οι βασικές τεχνικές της χαρακτικής τέχνης, υψιτυπία – βαθυτυπία, σε σύγχρονα αλλά και σε παραδοσιακά υλικά, όπως το λινόλεουμ, το ξύλο κλπ.

Οι εγγραφές θα διαρκέσουν μέχρι την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου.

Για την ένταξη των πρωτοετών μαθητών σε τμήματα θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή από 11 – 1 πρωί   και 6 – 9 απόγευμα στη Γραμματεία του Εργαστηρίου στο κτίριο της Πινακοθήκης στη Νεάπολη και στο τηλέφωνο  .

Προηγούμενο άρθρο Τον αρχηγό ατα αντ. Ατματζάκη επισκέφθηκε ο κ. Αγοραστός
Επόμενο άρθρο ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΜΕΒΓΑΛ ΑΠΟ ΤΗ VIVARTIA