Εισαγγελέας για 350.000€ στον Δήμο Λάρισας


Μια ενδιαφέρουσα δικαστική είδηση φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Κόσμος».

Μια καταγγελία, την οποία είχε πραγματοποιήσει στις 24 Νοεμβρίου 2013, στην εφημερίδα «Ελευθερία», ο τότε πρόεδρος του ΤΕΕ Θεσσαλίας Ντίνος Διαμάντος, βρίσκεται ήδη υπό δικαστική διερεύνηση.

Ο κ. Διαμάντος, νυν υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας, είχε αποκαλύψει ότι στον επίσημο ισολογισμό του Δήμου Λαρισαίων για το οικονομικό έτος 2012, ο ορκωτός λογιστής κατέγραψε στο πόρισμά του «τρύπα» ύψους 350.000 ευρώ!

Πιο συγκεκριμένα, στη σελίδα 26 της έκθεσης και στο κεφάλαιο 1.17. «Απαιτήσεις (Λογ. 30) αναφέρονται από τον ορκωτό Νικόλαο Κατσίδη επί λέξει τα εξής: «Σημειώνουμε ότι κατά τη συμφωνία του εμπορικού κυκλώματος των απαιτήσεων με τη Γενική Λογιστική προέκυψε διαφορά ποσού ευρώ 343.735,54 η οποία θα πρέπει να διερευνηθεί και να τακτοποιηθεί».

Παρά την σοβαρότητα του θέματος ο δήμαρχος κ. Τζανακούλης απέφυγε τότε να πάρει θέση παρόλο που τον αφορούσε άμεσα. Πήραν όμως, απ΄ότι φαίνεται, οι εισαγγελείς καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση και η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης.

Μάλιστα το ενδιαφέρον έγκειται στα πρόσωπα που μαθαίνουμε ότι εκλήθησαν να καταθέσουν, καθώς, πέραν του Διαμάντου, κλήση από τον ανακριτή έχουν λάβει ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Φακής, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του λέγοντας «εγώ δεν θέλω να πάω όπως ο Παπαγεωργόπουλος», αλλά και ο υποψήφιος δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης. Ο τελευταίος, ως δημοτικός σύμβουλος, είχε προβεί σε σοβαρές καταγγελίες ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου, τον Οκτώβριο του 2013, λέγοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι από τις πληρωμές των εργολάβων στο Δήμο Λαρισαίων ένα ποσοστό 10% παρακρατείται για …προμήθεια! Ο ίδιος μάλιστα σε άλλη συνεδρίαση, είχε καταγγείλει επίσης ότι όλα τα δημοτικά έργα της πόλης τα παίρνουν αποκλειστικά τέσσερις εταιρείες! Τις καταγγελίες Καλογιάννη υπενθύμιζε και ο Διαμάντος στην συνέντευξή του, εξ ου και η κλήση Καλογιάννη από τον ανακριτή.

Για την ίδια υπόθεση έχει βεβαίως κληθεί και ο ορκωτός λογιστής του Δήμου Νικόλαος Κατσίδης και ενδεχομένως άλλα πρόσωπα από τον Δήμο Λάρισας που δεν γνωρίζουμε.

Εφ. Κόσμος (Κ.Τ.)

Προηγούμενο άρθρο Ζεστό χρήμα στους λογαριασμούς των παραγωγών του Νομού από τον ΕΛΓΑ
Επόμενο άρθρο 1ο Φεστιβάλ Χειροποίητης τέχνης στη Λάρισα