Ο Μαξ. Χαρακόπουλος σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ στη Λαμία


 Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά μίλησε σε πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Φθιώτιδος στη Λαμία.

 Στην ομιλία του ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

Κυβέρνηση… για τα πανηγύρια.

“Δεν ξέρω αν η κυβέρνηση «είναι για τα πανηγύρια», όπως υπονόησε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης, που έκανε λόγο για υπουργικό συμβούλιο στο οποίο «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν». Γεγονός, πάντως, είναι ότι η κυβέρνηση αυτή «έχει χάσει τη μπάλα». Βρίσκεται σε προϊούσα αποσύνθεση. Τα φαινόμενα ασυνεννοησίας διαδέχονται το ένα το άλλο, ενώ είναι εμφανές το έλλειμμα συντονισμού της κυβέρνησης. Δεν γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά της!

Τι να πρωτομνημονεύσει κανείς:

Την ιλαροτραγωδία με τη μεταμεσονύχτια ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για την προκλητική συνέντευξη της τρόικας για το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου;

Το φιάσκο με τους ημιυπαίθριους, μετά την λαϊκή κατακραυγή για το αναδρομικό χαράτσι;

Την αδυναμία συνεργασίας στο υπουργείο Ναυτιλίας, όπου ο υπουργός ζητεί την παραίτηση του Γενικού του Γραμματέα, αλλά εκείνος αρνείται να την υποβάλλει;

Την απουσία συνεργασίας και συνεννόησης μεταξύ των υπουργών σε βαθμό που ο υπουργός Άμυνας να χαρακτηρίζει «δικαστικό Φρανκεστάιν» τον οικονομικό εισαγγελέα που εισηγείται ο υπουργός Οικονομίας;”

Ο εμπαιγμός του ελληνικού λαού.

“Υπό το βάρος της αγανάκτησης του κόσμου μετά την ταπεινωτική συμπεριφορά της τρόικας, που ανακοίνωσε πρόγραμμα εκποίησης της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, ο πρωθυπουργός έσπευσε να εξαγγείλει νόμο για την απαγόρευση της πώλησης περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου. Εμπαίζει, όμως τον ελληνικό λαό όταν:

  • Στο Μνημόνιο -που η κυβέρνησή του και τα εξαπτέρυγά της ψήφισαν- προβλέπεται η δυνατότητα κατάσχεσης δημόσιας περιουσίας από τους δανειστές μας.
  • Αλλά και στην εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημοσιεύεται απόφαση της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου 2010, όπου σαφώς γίνεται λόγος για χρήματα που θα προέλθουν από εκποίηση δημόσιας περιουσίας.

Αυτή λοιπόν είναι η αξιοπιστία της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου! Σε αντίθεση, όμως με την τρόικα και την κυβέρνηση, ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για αξιοποίση και όχι εκποίηση της περιουσίας του δημοσίου”.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες: οι βουλευτές Φθιώτιδας Χρήστος Σταικούρας και Θανάσης Γιαννόπουλος, ο δήμαρχος Λαμίας Γιώργος Κοτρωνιάς και Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Χειμάρας, οι πρώην βουλευτές Νίκος Σταυρογιάννης και Ηλίας Καλλιώρας, ΟΝΝΕΔήτες και εκατοντάδες φίλοι της ΝΔ στον νομό.

Μετά την ομιλία η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βίβιαν Αργύρη απένειμε στον Γραμματέα Πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ αναμνηστική πλακέτα, ευχαριστώντας τον Μάξιμο Χαρακόπουλο για τους αγώνες του για την παράταξη.   

Προηγούμενο άρθρο ΣΕΙΡΑ ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ ΤΗΣ Γ.Γ. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ
Επόμενο άρθρο «Πράσινο φως» για τα φωτοβολταϊκά των αγροτών άναψε η Περιφέρεια Θεσσαλίας