Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σε εκδήλωση μνήμης για το Μαρίνο Αντύπα


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος παρέστη στις εκδηλώσεις στη μνήμη του Μαρίνου Αντύπα, που διοργάνωσε ο Δήμος Αγιάς, στο Ομόλιο.

Μετά τη θεία λειτουργία της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Μαρίνου Αντύπα, όπου και ο τάφος του.

Ο κ. Χαρακόπουλος χαιρετίζοντας την εκδήλωση τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Το όραμα του Μαρίνου Αντύπα ήταν: κλήρος για όλους τους κολλήγους, και έγινε πραγματικότητα με θυσίες εκ μέρους των αγροτών αλλά και με οξυδέρκεια και αποφασιστικότητα πολιτικών ηγετών όπως ο εθνάρχης Ελευθέριος Βενιζέλος.

Το δικό μας όραμα πρέπει να είναι η αναζωογόνηση της υπαίθρου με νέους αγρότες, ηαύξηση της αγροτικής παραγωγής και της αυτάρκειας σε εγχώρια αγροτικά προϊόντα, ποιοτικά τρόφιμα.

Αυτό είναι το όραμα που επιδιώκω να υπηρετώ κι εγώ, από όποια θέση κι αν βρίσκομαι».

Για το Μαρίνο Αντύπα και την εξέγερση των αγροτών στο Κιλελέρ μίλησε ο κ. Θεόδωρος Σουλιώτης, μέλος της ομάδας ιστορικής έρευνας του Δήμου Αγιάς, «Δημήτρης Αγραφιώτης». Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και κάτοικοι της περιοχής.

Προηγούμενο άρθρο Ανακοίνωση του «Πάμε Κόντρα για την Ανατροπή στο Κιλελέρ» με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο γάλα
Επόμενο άρθρο Πολιτική εκδήλωση Λαϊκής Συσπειρωσης στη Μαρμαρίνη Αγιάς και το Στόμιο για τις εκλογές