Κύρια παρέμβαση Μπαρτζώκη για τις έδρες στις εκλογές του δικηγορικού συλλόγου Λάρισας


Σας ενημερώνουμε ότι ο επικεφαλής μας Γιώργος Μπαρτζώκης άσκησε την υπ’ αρ. 1/2014 ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας κύρια παρέμβαση κατά του αποτελέσματος των αρχαιρεσιών της 23ης Φεβρουάριου 2014 για την ανάδειξη Προέδρου και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου στο Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας και του από 23-24/2/2014 πρακτικού της Εφορευτικής Επιτροπής περί ανακήρυξης επιτυχόντων συμβούλων στο Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας και υπέρ της με αριθμό κατάθεσης 1/04-03-2014 ένστασης της Νικολέττας Μπασδέκη του Νικολάου, η οποία θα συζητηθεί την 30-4-2014 και ώρα 13:00’.

Στους λόγους που αναφέρει στην κύρια παρέμβασή του είναιότι η μη ανακήρυξή του ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού συλλόγου Λάρισας προσκρούει όχι μόνο στην τελολογία του νόμου αλλά έρχεται και σε κατάφωρη αντίθεση με τις Συνταγματικές αρχές της

α) ισότητας (άρθρο 4),

β) αντιπροσωπευτικότητας(άρθρα 1 και 52) και

αλλά και με τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών και η οποία με βάση το άρθρο 28 § 1του Συντάγματος έχει υπερνομοθετική ισχύ και συγκεκριμέναενώ ήμασταν τρεις (3) υποψήφιοι πρόεδροι, οι εκλογικές διατάξεις του Νέου Κώδικα περί Δικηγόρων ουδόλως αναφέρονται κατά ποσόν στην περίπτωση αυτή στο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχουν οι μη εκλεγέντες Πρόεδροι επομένως υπήρξε:

  1. παραβίαση της αρχής αναλογικότητας αφού υπάρχει η δυνατότητα του υποψηφίου προέδρου να ανακηρυχθεί ως σύμβουλος με οποιονδήποτε ποσοστό, με την πλήρη και απλή αναλογική , και προβλέπει μόνο την τύχητου υποψηφίου προέδρου μόνο κατά την επαναληπτική εκλογή, κατά την οποία μάλιστα δεν προβλέπει κανένα ποσοστό ως πλαφόν.

  2. Παραβίαση της συνταγματικής αρχής της ισότητας, η οποία ανακήρυξη ως συμβούλου του ΔΣ του συλλόγου μας , όλων των υποψήφιων Προέδρων και ως υποψηφίου προέδρου καθενός από εμάς, αφού δεν θεσπίζει κανένα όριο για την κάλυψη θέσης του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού συλλόγου Λάρισας.

Επειδή η αξία κάθε ΨΗΦΟΥ για τον υποψήφιο ΠΡΟΕΔΡΟ υπολογίζεται επί 14 που είναι οι θέσεις των μελών του διοικητικού που συμβουλίου εκτός του ήδη εκλεγμένου Προέδρου και άλλη δύναμη έχει μια (1) ψήφος στη μονοπρόσωπη εκλογή του Προέδρου του Δικηγορικού συλλόγου κι άλλη δύναμη έχει μια (1) ψήφος στην δεκατετραπρόσωπη εκλογή των συμβούλων. Οι 651 ψηφίσαντες στην εκλογή Προέδρου έχουν εν όλω 671 επιλογές (671 χ 1 =671) ενώ στην εκλογή συμβούλου έχουν 9.394 (671 χ 14 = 9.394) και είναι θέμα μαθηματικών αφού ο λογαριασμός γίνεται πιο κατανοητός αν τον δώσουμε μορφή κλάσματος, οπότε έχουμε το σχήμα 14/750 με 14/10.500.

Δηλαδή οι 14 προεδρικοί ψήφοι και τους οποίους και έλαβα αξίζουν 14 φορές περισσότερο από τις ψήφους των υποψηφίων συμβούλων και επομένως 14 Χ14 = 196 ψήφους, δηλαδή εγώ ως υποψήφιος πρόεδρος που έλαβα 14 ψήφους είναι σαν να έλαβε 196 και επομένως εκλέγεται κι εγώ στο νέο διοικητικό συμβούλιο του δικηγορικού συλλόγου Λάρισας.

 

Προηγούμενο άρθρο Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Λάρισας για τις εκλογές του Συλλόγου Υπαλλήλων
Επόμενο άρθρο Περιοδεία Λαμπρούλη στη Λάρισα