Εκδήλωση με στόχο την πληθυσμιακή αναζωογόνηση της υπαίθρου


Μια άκρως ενδιαφέρουσα   ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: ” Μέτρο 112 – Εγκατάσταση Νέων Γεωργών ” διεξήχθη την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014 από τον Γεωπονικό Σύλλογο Ν. Λάρισας σε συνδιοργάνωση με  το ΓΕΩΤ.Ε.Ε/Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας.

Στις  λεπτομερειακές εισηγήσεις της παρουσίασης του Μέτρου από τους γεωτεχνικούς  της Διεύθυνσης Αγροτικών Υποθέσεων Θεσσαλίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας  επιλύθηκαν πολλές απορίες και ερωτήματα από γεωπόνους μελετητές καθώς και αγρότες.

Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν η Γεωπόνος Dr κα Βαλάση Ηλιανή, η Γεωπόνος κα Κλιάπη Μαρία και ο Κτηνίατρος κ. Παππάς Κωνσταντίνος

Στόχος του μέτρου είναι η πληθυσμιακή αναζωογόνηση της υπαίθρου με την εγκατάσταση νέων γεωργών μέσω της παροχής κινήτρων προκειμένου να διευκολυνθεί η αρχική τους εγκατάσταση και η διαρθρωτική προσαρμογή των εκμεταλλεύσεων τους με την υποβολή επιχειρηματικού σχεδίου.

Οι εισηγητές παρουσίασαν λεπτομέρειες σε ότι αφορά τις προϋποθέσεις ένταξης   των ενδυνάμει δικαιούχων νέων  αγροτών καθώς και θέματα που αφορούν στην μετέπειτα πορεία του επιχειρηματικού Σχεδίου.

Την εκδήλωση  χαιρέτησαν και τίμησαν με την παρουσία τους  ο Προϊστάμενος της  Διεύθυνσης Αγροτικών Υποθέσεων Θεσσαλίας κ. Τσιμπλούλης Ιωάννης,  καθώς και η Γεωπόνος του Τμήματος Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου Λαρισαίων κα. Κοντογιάννη Χριστίνα.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε εκ μέρους του Δ.Σ του Γεωπονικού Συλλόγου  Ν. Λάρισας ο κ. Παναγούλης Χρήστος.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σοφολόγης Δημήτρης

Προηγούμενο άρθρο Σ. Ποιμενίδης: Μια άποψη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση της “νέ@ς Λάρισας” για την Πρωτοβάθμια Υγεία στην Κοιλάδα