Χρ. Κέλλας: Ευνοικότερες ρυθμίσεις για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία


Ολοκληρώθηκε η ψήφιση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας που αφορούσε την Αναβάθμιση και βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης των ασφαλιστικών φορέων καθώς και τα πρόστιμα για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία, εισηγητής του οποίου ήταν ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο βουλευτής στην ομιλία του έκανε λόγο για συντονισμένες προσπάθειες της Κυβέρνησης για βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, χωρίς ανισότητες και στρεβλώσεις, τονίζοντας επίσης ότι για πρώτη φορά λαμβάνονται αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας.

Ο κ. Κέλλας υπεραμύνθηκε των διατάξεων του νέου Νομοσχεδίου καθώς όπως επεσήμανε γίνεται επιτέλους ένα νοικοκύρεμα και ένας προγραμματισμός που μόνο οφέλη θα προκύψουν για την κοινωνία. Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έγινε δεκτό ως προς τα περισσότερα άρθρα του και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης , κάτι που ικανοποίησε ιδιαίτερα τον βουλευτή.

Τέλος στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας ο κ. Κέλλας εισηγήθηκε και την τροπολογία για ευνοϊκότερες ρυθμίσεις στους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων. Για την συγκεκριμένη τροπολογία ο βουλευτής δήλωσε χαρακτηριστικά:

Αντιλαμβανόμενοι πλήρως την δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί οφειλέτες ασφαλιστικών ταμείων, προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε, για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και να υπάρξει ανάκαμψη. Για το συγκεκριμένο λόγο στο παρόν νομοσχέδιο εισαγάγουμε τέσσερα νέα άρθρα. Τα τρία πρώτα είναι προς την κατεύθυνση της διευκόλυνσης των οφειλετών να υπαχθούν στις ρυθμίσεις του ν. 4152/2013.

Στο πρώτο άρθρο γίνεται περισσότερο ευέλικτο το νομοθετικό πλαίσιο των ρυθμίσεων του ν. 4152/2013 για τους οφειλέτες που θέλουν να υπαχθούν σε αυτό αφού αυξάνεται το όριο του ύψους οφειλής μέχρι τα 10.000 €, ώστε να μπουν στη ρύθμιση ακόμη περισσότεροι. Στο δεύτερο άρθρο απλοποιείται περαιτέρω η διαδικασία υπαγωγής και δεν απαιτείται πλέον φορολογική ενημερότητα ή βεβαίωση οφειλής από τον οφειλέτη. Στο άρθρο 3 διευρύνεται η βάση των οφειλετών αφού αποκλείονται από την υπαγωγή στη ρύθμιση μόνο οι καταδικασθέντες για φοροδιαφυγή και όχι αυτοί για τους οποίους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη. Τέλος στο άρθρο 4 προτείνεται η αναγκαία για τη λειτουργία των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας (ΚΚΠ) θέσπιση της θητείας των Δ.Σ. για τρία έτη”.

Προηγούμενο άρθρο Χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική εκδήλωση από την Π.E. Λάρισας για την ενίσχυση των παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις
Επόμενο άρθρο Βρέθηκαν μαχαίρια στις φυλακές Λάρισας