Χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική εκδήλωση από την Π.E. Λάρισας για την ενίσχυση των παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις


Πρωτοβουλία για την ενίσχυση των παιδιών της Λάρισας που νοσούν από νεοπλασματικές παθήσεις, αναλαμβάνει στο πνεύμα των Άγιων Ημερών που διανύουμε, η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.

 

Μία σημαντική όσο και πρωτότυπη εκδήλωση με τίτλο «Το παιδί ζωγραφίζει για το παιδί» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στην Πλατεία ταχυδρομείου, μπροστά από την Ιατρική Σχολή, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, τις «Φίλες της Αγάπης» και τον Σύλλογο Κεντρικής Ελλάδας Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Ιασώ».

 

Στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar θα εκτίθενται και θα πωλούνται – έναντι συμβολικού τιμήματος – ζωγραφιές των μαθητών των Σχολείων Λάρισας και τα έσοδα θα δοθούν στα παιδιά που αγωνίζονται ενάντια στον καρκίνο και συγκεκριμένα στον Σύλλογο Κεντρικής Ελλάδας Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Ιασώ».

 

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, των σχολείων της Λάρισας – Δημόσιων και Ιδιωτικών – θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να δημιουργήσουν με αγάπη μία ζωγραφιά που στη συνέχεια θα δώσει χαρά και δύναμη σε κάποια άλλα παιδιά που μάχονται για τη ζωή.

 

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός τόνισε: «Αυτές τις Άγιες ημέρες, όλοι οφείλουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να στηρίξουμε τα παιδιά, που βιώνουν και εκείνα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Είναι καιρός να ξαναθυμηθούμε όλοι τις έννοιες της «αλληλεγγύης» και της «φιλανθρωπίας», στηρίζοντας, όσο αυτό είναι δυνατό, τον συνάνθρωπο. Σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική περίοδο, γίνεται μία σημαντική προσπάθεια που είμαστε βέβαιοι ότι θα έχει αποτελέσματα. Το πιο κυριότερο όμως είναι ότι δείχνουμε ότι ο καθένας νοιάζεται για τον άλλον. Ευχαριστούμε όλους όσοι συνεργάζονται, συμμετέχουν και προσφέρουν σε αυτή την προσπάθεια».

 

 

Από τη μεριά της η κ. Καραλαριώτου επεσήμανε: «Ως Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, ενόψει των Άγιων Ημερών των Χριστουγέννων, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και δράσεις με στόχο να προσφέρουμε στα παιδιά της Λάρισας και ιδίως αυτά που νοσούν από νεοπλασματικές παθήσεις, το δικαίωμα να ονειρεύονται.

 

Σκοπός μας είναι κινητοποιήσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε όλους τους συμπολίτες μας – μικρούς και μεγάλους» με σκοπό την ενίσχυση των παιδιών της περιοχής μας με νεοπλασματικές παθήσεις που δίνουν καθημερινά έναν σκληρό αγώνα για να κερδίσουν την ίδια τη ζωή».

 

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη συγκέντρωση των ζωγραφιών υπεύθυνη έχει οριστεί η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας κ. Χρύσα Βουλγαράκη και το τηλ. επικοινωνίας είναι 2410-257-508.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μητρώο Κοινωφελών Περιουσιών
Επόμενο άρθρο Χρ. Κέλλας: Ευνοικότερες ρυθμίσεις για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία