Δήλωση Διαμάντου για τις εκλογές στο ΤΕΕ


Ο Κωνσταντίνος Διαμάντος, Πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντρ. & Δυτ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ψήφισε το πρωί της Κυριακής και, στην τελευταία του ψηφοφορία ως Πρόεδρος (από το 2004 επί 3 θητείες) δήλωσε:

« Οι φετινές εκλογές του ΤΕΕ έχουν δυική σημασία. Πρώτον, σε μία περίοδο πρωτοφανούς κρίσης για τους Επιστήμονες μηχανικούς, πρέπει η φωνή τους να γίνει όσο ποτέ, δυνατή και ενωμένη. Σταματώντας κάθε προσπάθεια που εκφράζεται μέσα από ακραίες μνημονιακές πολιτικές και επιχειρεί να καταργήσει το διπλ. Μηχανικό ως επιστήμονα και ως επαγγελματία και, να καταργήσει και το ΤΕΕ, 90 χρόνια μετά την ίδρυσή του. 90 χρόνια προσφοράς στην Πατρίδα και την κοινωνία. Δεύτερον, σε επίπεδο του Περιφερειακού μας τμήματος, οφείλουμε να μην ανακόψουμε την πορεία του «ανοιχτού» ΤΕΕ , του Επιστημονικού ΤΕΕ, του ΤΕΕ των μηχανικών και των επαγγελματικών τους θεμάτων. Με αναπροσαρμογή βέβαια, στις παρούσες συνθήκες και, διόρθωση πορείας, όπου χρειάζεται.

Έχουν βέβαια οι εκλογές, και μία σημειολογία για μένα προσωπικά, διανύοντας την τρίτη και τελευταία θητεία μου. Τα συναισθήματα μου είναι ανάμικτα. Ιδιαίτερη συγκίνηση για ένα κομμάτι της ζωής μου που με γέμιζε και με γεμίζει. Με προσπάθεια διαρκή να ανταποκριθώ σε μία πρωτοφανή εμπιστοσύνη που οι μηχανικοί έδειξαν στο πρόσωπό μου, σπάζοντας όλες τις παραταξιακές γραμμές.

Η δέσμευσή μου πλέον, απέναντί τους είναι ότι, αν ο Λαρισαϊκός λαός με εμπιστευτεί τις τύχες της πόλης μας, τότε, το ΤΕΕ και οι μηχανικοί (που τους χρειάζομαι δίπλα μου) θα είναι στην πρώτη γραμμή πάλι. Και οι θέσεις που εκφράσαμε διαχρονικά, θα πάρουν το δρόμο της υλοποίησης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ – έστω και αν δεν μπορεί να το ακούσει- οφείλω στον άνθρωπο που από μικρό παιδί, με έμαθε να αγαπώ και να σέβομαι το ΤΕΕ, τους μηχανικούς, την επιστήμη και το επάγγελμα του μηχανικού. Τον Αρχιτέκτονα πατέρα μου, Δημήτρη Διαμάντο.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ομαλά οι εκλογές στο ΤΕΕ
Επόμενο άρθρο Ανάδειξη συνέδρων για το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ