Ένταξη των υπό διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών στα νοσοκομεία ζητά ο Λ. Μακρής


 

Συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας είχε ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Αντικείμενο της συζήτησης, όπως είναι φυσικό, ήταν αν η Υγειονομική Περιφέρεια γνωρίζει κάτι σχετικό με την προοπτική των εκπαιδευτικών που τελούν σε διαθεσιμότητα και την φημολογούμενη ένταξη τους στο δυναμικό των δομών του δημόσιου συστήματος υγείας και αν ο ίδιος ο κ. Μακρής προτίθεται να αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες ως προς την επίλυση του μεγάλου προβλήματος που βιώνουν.

Ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας με τη σειρά του απάντησε ότι όχι μόνο γνωρίζει λεπτομερώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, αλλά και αυτοβούλως, πριν την συνάντηση μαζί τους το έθεσε ως πρόταση επίλυσης στο ΚΕΣΥΠΕ, προκειμένου αφενός μεν οι ίδιοι να πάψουν να ζουν σε κατάσταση αγωνίας και αφετέρου τα Νοσοκομεία να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο με ανθρώπινο δυναμικό που έχουν ανάγκη.

Η πρόταση του κ. Μακρή ήταν η εξής: «Εκτός από τις κενές οργανικές θέσεις των Νοσοκομείων μας, το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να εγκρίνει την προκήρυξη και άλλων κενών οργανικών θέσεων, προκειμένου να μπορέσουν να απορροφηθούν συμπολίτες μας που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα από άλλους φορείς και οι οποίοι είναι σε θέση να προσφέρουν υπηρεσίες στα Νοσοκομεία, είτε χάριν των ειδικοτήτων τους, είτε επειδή προηγουμένως θα δεχθούν μια σχετική εκπαίδευση και κατάρτιση».

Είναι αυτονόητο ότι όλα αυτά χρειάζονται την εξειδίκευση τους, προκειμένου να υλοποιηθούν μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια.

Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους, μόλις ο Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Λαζ. Μακρής έχει νεώτερες πληροφορίες που θα αφορούν στην επίλυση των θεμάτων τους.

Προηγούμενο άρθρο Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες τις Περιφέρειας Θεσσαλίας για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα
Επόμενο άρθρο Στην αντιπεριφερειάρχη Λάρισας το νέο Δ.Σ. των εργαζομένων της Περιφέρειας Θεσσαλίας