Κώστας Αγοραστός στη συνεδρίαση της ΕΣΕΕ


 «Κεντρική προτεραιότητα της αιρετής περιφέρειας Θεσσαλίας είναι η πάταξη του παρεμπορίου» τόνισε ο εκλεγείς περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας στη διευρυμένη συνεδρίαση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

 Ο κ. Κ. Αγοραστός, ο οποίος συζήτησε με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Νίκο Τζίκα, ζήτησε στην προσπάθεια αυτή της αιρετής περιφέρειας Θεσσαλίας «την ενεργό συμμετοχή της κοινωνίας και ιδίως των εμπόρων.

Ο στόχος μας είναι σαφής, η κατεύθυνση μας δεδομένη όπως και η αποφασιστικότητά μας . Γνωρίζουμε ότι η προσπάθεια είναι δύσκολη, το έργο αυτό επίπονο. Γνωρίζουμε ότι θα συναντήσουμε αντιδράσεις, ότι θα προσπαθήσουν να μας σταματήσουν . Ωστόσο, είμαστε πεπεισμένοι ότι με τη στήριξη όλων των φορέων που εμπλέκονται και κυρίως του εμπορικού κόσμου μπορούμε να καταφέρουμε πολλά», υπογράμμισε ο κ. Κώστας Αγοραστός.

Ο εκλεγείς περιφερειάρχης Θεσσαλίας τάχθηκε στην τοποθέτησή του «υπέρ της αναδιάρθρωσης και όχι της αποδόμησης του ελληνικού εμπορίου, όπως επίσης και υπέρ του εξορθολογισμού κι όχι της εκθεμελίωσης της λειτουργίας του κράτους».

Ειδική αναφορά έκανε στην κρίση επισημαίνοντας ότι «το κλίμα αβεβαιότητας και αστάθειας όπως επίσης οι μειώσεις μισθών και συντάξεων σε συνδυασμό με την έκρηξη της ανεργίας δημιουργούν αρνητική ψυχολογία, η οποία πάνω απ’ όλα αντανακλάται στην αγορά.

Χρειάζεται όλοι μας, συντονισμένα, να σταματήσουμε την οικονομική κρίση προτού εξελιχθεί σε κοινωνική καθώς η απώλεια κοινωνικής συνοχής ναρκοθετεί κάθε προσπάθεια εξόδου από την κρίση, ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι αυτή είναι καλά προετοιμασμένη.

Σε κάθε περίπτωση όσοι αποδομούν τις σταθερές των πολιτών, όπως είναι η εργασία και το εισόδημα, από τη μία ημέρα στην άλλη, πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό που κάνουν είναι οικονομικά αναποτελεσματικό και κοινωνικά επικίνδυνο. Εμείς είμαστε ξεκάθαρα αντίθετοι», σημείωσε ο κ. Κ. Αγοραστός.

Προηγούμενο άρθρο Αυτοσκοπός η πολιτιστική, περιβαλλοντική και αισθητική ανάδειξη της Κοιλάδας των Τεμπών
Επόμενο άρθρο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΤΗΣ