Χρ. Κέλλας: Καινοτόμες οι δράσεις του ιδρύματος τεχνολογίας και έρευνας


Οι ερευνητικές και οι τεχνολογικές κατευθύνσεις του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.) βρέθηκαν στο επίκεντρο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Κρήτη ο Βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ. κ. Χρήστος Κέλλλας, ως μέλος της δωδεκαμελούς αντιπροσωπείας της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής.

Στόχος της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση της αντιπροσωπείας για τις δυνατότητες και τις δράσεις του Ι.Τ.Ε. οι οποίες αφορούν τομείς μεγάλου επιστημονικού, κοινωνικού και οικονομικού ενδιαφέροντος, ( Μικροηλεκτρονική, Μοριακή Βιολογία και Γενετική, Βιοτεχνολογία, Πληροφορική, Ρομποτική, Ανθρωπιστικές επιστήμες κ.α.).

Στο πλαίσιο μάλιστα της παρουσίασης, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθυντής του Ι.Τ.Ε. καθηγητή κ. Κώστας Φωτάκης τόνισε ότι το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο άρτια οργανωμένα, ερευνητικά κέντρα της χώρας που έχει να επιδείξει άριστες επιστημονικές επιδόσεις, καθώς και μια σημαντική κοινωνική και οικονομική προσφορά, σε επίπεδο που το καθιστούν ένα από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα διεθνώς. Επισήμανε ωστόσο πως για να συνεχιστεί το σημαντικό έργο του, είναι απαραίτητη η στήριξη και η ενίσχυση της Έρευνας και της Τεχνολογίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του κ. Κέλλα, ο οποίος σημείωσε ότι οι εξελίξεις στους τομείς της Έρευνας και της Τεχνολογίας είναι άκρως εντυπωσιακές και με σημαντικά οφέλη για την ανάπτυξη της χώρας.

Προηγούμενο άρθρο Καταδίωξη στο κέντρο της πόλης
Επόμενο άρθρο Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη...