Το Θεσσαλικό Θέατρο γιορτάζει και ανεβάζει τη “Φαύστα” του Μποστ


Τα 30 χρόνια συνεχούς δραστηριότητας συμπληρώνει φέτος το Θεσσαλικό θέατρο  από τη χρονιά που μετετράπη σε Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο.

Ήταν το 1983 όταν η τότε υπουργός Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη ίδρυσε τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα. Ηταν φυσικό, το πρώτο θέατρο που λειτούργησε ως Δημοτικό, να είναι το Θεσσαλικό Θέατρο, αφού στάθηκε και το μοντέλο για να υλοποιηθεί η απόφαση της Υπουργού.

Την πολύ σημαντική αυτή επέτειο,  θα γιορτάσει το Θεσσαλικό Θέατρο  ανεβάζοντας την θρυλική “Φαύστα” του Μπόστ, στενού φίλου,  συνεργάτη και ιδρυτικό μέλος του Θεσσαλικού Θεάτρου.  Η πρεμιέρα της “Φαύστας” προγραμματίζεται για την 1 Ιουλίου, στο “θέατρο Αυλή” που φέτος έχει διαμορφωθεί και αποτελεί ένα από τα ομορφότερα σημεία της Λάρισας.

Οι δοκιμές συνεχίζονται εντατικά και μέσα σε κλίμα ευφορίας που προκαλεί το ιδιαίτερα κωμικό κείμενο, με τις απίθανες και αναπάντεχες καταστάσεις, με τα ” σατιρικά” τραγούδια και τους χορούς. Είναι ένα έργο με πολλές απαιτήσεις και οι ηθοποιοί πραγματοποιούν πολύωρες δοκιμές με τον Κώστα Τσιάνο που σκηνοθετεί την παράσταση.

Το ρόλο της “Φαύστας” ερμηνεύει η Νικολέττα Βλαβιανού που σίγουρα θα είναι μια ωραία έκπληξη.  Ο Πάνος Σταθακόπουλος ερμηνεύει τον σύζυγό της Γιάννη.  Ο Σταύρος Νικολαίδης σε ρόλο έκπληξη, όπως και ο Χάρης Φλέουρας.  Ο νέος ηθοποιός Ηλίας Μπερμπέρης ενσαρκώνει τον γιό του Κου και της Κας Ιατρού που ερμηνεύουν ο Βασίλης Γιαβρής και η Μαίρη Σαουσοπούλου. Τη μουσική και τα τραγούδια επιμελείται ο Σπύρος Καβαλιεράτος, το σκηνικό ο Θάνος Καρώνης και τα πολλά κοστούμια θα δημιουργηθούν από το πλούσιο βεστιάριο του Θεσσαλικού θεάτρου.

Μετά τις παραστάσεις στη Λάρισα η παράσταση θα περιοδεύσει σε αρκετά μέρη της Θεσσαλίας, στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και αλλού.

Προηγούμενο άρθρο ΕΚΝΛ: Καταγγελία για διώξεις
Επόμενο άρθρο Νέα απάτη σε βάρος ηλικιωμένου - σε εξέλιξη οι έρευνες της Αστυνομίας