ΕΚΝΛ: Καταγγελία για διώξεις


Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, καταγγέλει την κλιμάκωση της επιχείρησης ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων και του ΕΚΝΛ, από μέρους της κυβέρνησης και των κρατικών μηχανισμών, η οποία θεωρεί ότι έτσι θα εκφοβίσει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και θα σταματήσει τις λαικές αντιδράσεις, απέναντι στην βάρβαρη πολιτική τους, που εξαθλιώνει εκατομμύρια εργατικές-λαικές οικογένειες για χάρη των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου.

Στο στόχαστρο των διώξεων για ακόμα μια φορά μπαίνει το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, το οποίο στις 28/9/2011, από κοινού με άλλους μαζικούς φορείς, οργάνωσαν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας έξω τις Εφορίες της Λάρισας, ενάντια στην απόφαση της τότε κυβέρνησης, να επιβάλει τα άγρια χαράτσια στο εισόδημα και στα σπίτια των λαϊκών οικογενειών, που σε συνδυασμό με τις δραστικές μειώσεις μισθών και συντάξεων, γιγάντωσης της ανεργίας, έχουν φέρει σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες λαικές οικογένειες.

Συγκεκριμένα, με μηνυτήρια αναφορά εισαγγελέα της Λάρισας με την κατηγορία της άσκησης βίας και κατάληψης των εφοριών, κλήθηκε σε απολογία ο πρόεδρος του ΕΚΝΛ, γι’ αυτές οι κινητοποιήσεις, οι οποίες έγιναν έξω από τα καταστήματα των εφοριών, χωρίς να υπάρξει αποκλεισμός και καμία άσκηση βίας όπως μας κατηγορούν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης διαδικασίες απολογίας του προέδρου, του γραμματέα και του ταμία του ΕΚΝΛ, συνδικαλιστών του συνδικάτου Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών, μετά από μήνυση των βιομηχάνων της Γαλακτοβιομηχανίας ΟΛΥΜΠΟΣ για απεργία που έγινε το 2012 στο εργοστάσιο, μηνύσεις σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια, κλήση σε απολογία του προέδρου του ΕΚΝΛ, με αναφορά της αστυνομίας για κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ στα διόδια.

Το ΕΚΝΛ, αξιώνει από την κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως κάθε δίωξη σε βάρος στελεχών του, σε βάρος άλλων συνδικαλιστών και εργαζομένων, που αγωνίζονται ενάντια στην βάρβαρη πολιτική της, ενάντια στην επιθετικότητα της εργοδοσίας.

Ένοχοι δεν είναι οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται, αλλά οι κυβερνώντες, που σε συνεργασία με την Ε.Ε και το μεγάλο κεφάλαιο, τσακίζουν μισθούς, συντάξεις, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, επιβάλουν άγρια χαράτσια και φόρους κάνοντας τη ζωή μας αβίωτη. Το ΕΚΝΛ, δεν πρόκειται καμφθεί από τις προσπάθειες εκφοβισμού και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Αλλά θα δυναμώσει τις προσπάθειες ανάπτυξης της πάλης των εργαζομένων για την ανατροπή των βάρβαρων πολιτικών.

Προηγούμενο άρθρο Αυτοψία στις εργασίες του δρόμου Σπηλιά - Καρύτσα
Επόμενο άρθρο Το Θεσσαλικό Θέατρο γιορτάζει και ανεβάζει τη "Φαύστα" του Μποστ