Και δεύτερη νομαρχία ο Ν. Λάρισας


 Μια… δεύτερη Νομαρχία, ένα νέο σύγχρονο διοικητικό κτίριο πρόκειται να αποκτήσει η Λάρισα και ο νομός μέχρι το Μάρτιο του 2012.

 Το νέο κτίριο κατασκευάζεται με απόφαση της Νομαρχίας Λάρισας στο τέρμα της οδού Φαρσάλων και θεμελιώνεται την ερχόμενη Τρίτη 7 Δεκεμβρίου και ώρα 11 π.μ. από το νομάρχη Λάρισας κ. Λουκά Κατσαρό.

Το κτίριο προορίζεται να στεγάσει όλες τις γεωτεχνικές Υπηρεσίες του Ν. Λάρισας, και αναμένεται να ενδυναμώσει το κτιριακό δυναμικό μιας πόλης που στη νέα εποχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας γίνεται το βασικότερο διοικητικό κέντρο όλης της Κεντρικής Ελλάδας.

Ειδικότερα, στο νέο κτίριο θα είναι δυνατή η συγκέντρωση όλων των γεωτεχνικών υπηρεσιών του νομού που τώρα βρίσκονται διάσπαρτες σε διάφορα ενοικιαζόμενα κτίρια για τα οποία καταβάλλεται υψηλό μίσθωμα.

Επιπλέον, με τη συνύπαρξη όλων των σχετικών υπηρεσιών σε ένα κτίριο θα διευκολυνθούν οι αγρότες και όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς, καθώς το αποκεντρωμένο κτίριο θα παρέχει εύκολη πρόσβαση, άνετους χώρους παρκαρίσματος (που δεν υπάρχουν στο κέντρο της πόλης) και κυρίως διευκόλυνση των πολιτών και αποφυγή ταλαιπωρίας, αφού σε έναν και μόνο χώρο θα παρέχεται εξυπηρέτηση για όλα τα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων των γεωτεχνικών υπηρεσιών.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο οίκημα θα φιλοξενεί μεταξύ άλλων την Κτηνιατρική Υπηρεσία, τη Διεύθυνση Αλιείας, τη Διεύθυνση Γεωργίας (Τμήματα Φυτοπροστασίας, Ποιοτικού Ελέγχου, Γεωργικών Εφαρμογών, Γεωργικής Ανάπτυξης, Ζωϊκής Παραγωγής, Βιομηχανικών Φυτών), τη Διεύθυνση Εγγύων Βελτιώσεων (Τμήματα Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων, Αξιοποίησης Αγγειοβελτιωτικών Έργων και Εκμηχάνισης Γεωργίας, Γεωλογίας και Υδρολογίας, Μελετών Κατασκευών και Μηχανολογίας) κ.α

Το νέο οικοδόμημα είναι συνολικού εμβαδού 4.244, 32 τ.μ. (επιπλέον υπογείου 1.312 τ.μ.) και θα κατασκευασθεί στην οδό Καλλισθένους (κάθετος της Φαρσάλων), πίσω από τη Διεύθυνση Εγγείων Βελτιώσεων (πρώην ΣΕΚΦΟ).

Το νέο κτίριο, που κατασκευάζεται σε ένα οικόπεδο 13.859 τ.μ. θα περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο, Α΄και Β΄ όροφο και θα διαθέτει μεταξύ άλλων γραφεία, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για 200 άτομα, αίθουσες συσκέψεων, δύο υπόγεια πάρκινγκ για τα υπηρεσιακά οχήματα, αποθηκευτικούς χώρους και W.C. για Α.με.Α. Παράλληλα, έχει διασφαλιστεί η πρόσβαση στα Α.με.Α. με την πρόβλεψη για ειδικές ράμπες εισόδου.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 12.448.284 εκ. ευρώ και ανάδοχος αναδείχθηκε έπειτα από δημοπρασία η Κοινοπραξία «Ναούμ Σ.Θ. Α.Τ.Ε.» – «Εκτωρ Τεχνική Α.Ε.» – «Ανταίος Κατασκευαστική Α.Ε.» με έκπτωση 63% και τελικό ποσό 4.433.276 εκ. ευρώ.

Το έργο, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφηκε τον προηγούμενο Απρίλιο, αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου του 2012.

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση Διώτη με γιατρούς του Ικα Λάρισας
Επόμενο άρθρο «ΚΛΕΙΝΟΥΝ» ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΣΤΟ ΠΝΛ