Την ενεργοποίηση διαπαραταξιακής επιτροπής προτείνει ο Αγοραστός


 

-Για το debate: «Είμαι σύμφωνος με τη συνδρομή της Ένωσης Συντακτών αλλά δεν το βλέπω ούτε ως «κοκορομαχία» ούτε ως «έκθεση αφηρημένων ιδεών»

 Με συγκεκριμένο πλαίσιο και με τη συνδρομή της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας προτείνει να γίνουν οι συζητήσεις των επικεφαλής αλλά και γενικότερα των εκπροσώπων των συνδυασμών στις περιφερειακές εκλογές Θεσσαλίας ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός.

Σε επιστολή που απέστειλε στους επικεφαλής των συνδυασμών που ανακοινώθηκαν μέχρι τώρα, ο κ. Κ. Αγοραστός κρίνει αναγκαία «την ενεργοποίηση Διαπαραταξιακής Επιτροπής στην οποία να συζητούμε για όλα τα θέματα που άπτονται της προεκλογικής περιόδου και να βρίσκουμε τις βέλτιστες λύσεις προς όφελος πάνω απ’ όλου του τόπου μας και των συμπατριωτών μας και φυσικά της πληρέστερης ενημέρωσής τους».

Συγκεκριμένα ο κ. Κ. Αγοραστός ξεκαθαρίζει τα εξής:

-«Προφανώς και δηλώνω σύμφωνος να συμμετάσχω σε συζητήσεις με τους επικεφαλής των άλλων συνδυασμών.

-Επαναλαμβάνω ότι καθώς ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί ο συνδυασμός ή οι συνδυασμοί, τον οποίο ή τους οποίους θα υποστηρίξουν, όπως τουλάχιστον ενημερωθήκαμε δια του τύπου, πολιτικές δυνάμεις που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου/ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι – Πράσινοι, Δημοκρατική Αριστερά), θεωρώ επιβεβλημένο οι συζητήσεις να γίνουν με τη συμμετοχή όλων των συνδυασμών αφού βεβαίως έχει ολοκληρωθεί η συγκρότησή τους.

– Προτείνω το θέμα της οργάνωσης των συζητήσεων να συζητηθεί στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή, η οποία θα αναλάβει να συγκεντρώσει τα αιτήματα από ηλεκτρονικά και γραπτά μέσα μαζικής ενημέρωσης, φορείς και συλλόγους, να τα κωδικοποιήσει και να εκπονήσει συγκεκριμένο πρόγραμμα διαλόγου εκπροσώπων των παρατάξεων.

-Προτείνω επίσης να αποφασισθεί και να καθορισθεί από την επιτροπή συγκεκριμένο πλαίσιο για τις συζητήσεις με τη συνεργασία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας. Για παράδειγμα, που θα γίνουν οι συζητήσεις, πόσοι και ποιοι δημοσιογράφοι από τον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο θα συμμετέχουν, με ποια διαδικασία θα γίνει η συζήτηση, αν θα υπάρχει θεματολογία και ποια θα είναι αυτή.

-Προσωπικά ξεκαθαρίζω ότι δεν αντιμετωπίζω τη συζήτηση ως «μάχη» ή ως «αναμέτρηση» – πολύ περισσότερο ως «κοκορομαχία» ή ως «έκθεση αφηρημένων ιδεών». Επαναλαμβάνω ότι αντίπαλός μου είναι μόνο τα ουσιαστικά προβλήματα της Θεσσαλίας και των Θεσσαλών».

Αναφερόμενος ειδικότερα στο debate ο κ. Κ. Αγοραστός καθιστά σαφές ότι: «είναι μία μορφή προεκλογικής δραστηριότητας και διαλόγου, δεν είναι όμως η μοναδική. Σε ότι με αφορά καθιστώ σαφές ότι το debate δεν μπορεί και δεν θα υποκαταστήσει την προσωπική επαφή μου με κάθε οικογένεια στη Θεσσαλία, τις συναντήσεις μου με εκπροσώπους των φορέων αλλά και τις επισκέψεις μου σ’ ολόκληρη την περιφέρεια για τη συνδιαμόρφωση του αναπτυξιακού προγράμματος του συνδυασμού του οποίου ηγούμαι για την Θεσσαλία.

Πιστεύω ότι οι πρώτες περιφερειακές εκλογές στη Θεσσαλία δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι «εκλογές του καναπέ». Κατά την άποψή μου, η λογική των «εκλογών του καναπέ» δεν ωφελεί ούτε τον τόπο ούτε τους πολίτες. Εξυπηρετεί μόνο αυτούς που είτε δεν πιστεύουν στην υπεροχή των πολιτικών τους θέσεων είτε θέλουν να «θολώσουν» τις απόψεις τους και να παρουσιάσουν στους Θεσσαλούς μια εξωραϊσμένη και βεβαίως όχι πραγματική εικόνα για το τι κατά βάθος πρεσβεύουν».

Στην επιστολή του ο κ. Κ. Αγοραστός εύχεται στους επικεφαλής των άλλων συνδυασμών «υγεία και δύναμη», ενώ τονίζει:

«Πιστεύω ακράδαντα ότι η νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης είναι μια ευκαιρία για όλους μας να συνεργαστούμε προκειμένου να εδραιώσουμε ένα νέος Ήθος στην Αυτοδιοίκηση.

Να καλλιεργήσουμε Πνεύμα Σύμπνοιας, Αλληλοκατανόησης και ειλικρινούς Διαλόγου προς όφελος της Θεσσαλίας και των Θεσσαλών.

Να αναδείξουμε με παρρησία τα Μεγάλα Θέματα, τα «καυτά» προβλήματα της Θεσσαλίας και των Θεσσαλών.

Να έχουμε έναν Ανταγωνισμό Προσφοράς ώστε με τις σκέψεις, τις προτάσεις και τους αγώνες μας να έχει προστιθέμενη αξία ο τόπος μας και οι άνθρωποί του, οι συμπατριώτες μας.

Η προεκλογική περίοδος μας δίνει τη δυνατότητα να αποδείξουμε στην πράξη ότι όλοι μας

-εμφορούμαστε από τις αρχές του «πολιτικού πολιτισμού»,

-μας εμπνέουν οι αρχές της ισονομίας και τις ισοπολιτείας,

-έχουμε ως μοναδικό αντίπαλο τα προβλήματα της Θεσσαλίας και κάθε Θεσσαλικής οικογένειας».

Προηγούμενο άρθρο Δηλώσεις Ασ. Ροντούλη για το ζήτημα του Λιγνίτη
Επόμενο άρθρο ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΤΕΛ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ