Σειρά ντοκιμαντέρ για την ΕΤ1 «μια κοινωνία…ένα Όνειρο»


 H ET1, το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010 στις 15:45 θα προβάλει το ντοκιμαντέρ “Η φτώχεια και εμείς”, σε σκηνοθεσία Βασίλη Ντούρου. Το επεισόδιο αποτελεί το δεύτερο της νέας σειράς ντοκιμαντέρ κοινωνικού περιεχομένου «Μία κοινωνία… ένα όνειρο». 

 Το ντοκιμαντέρ “Η φτώχεια και εμείς”, πραγματεύεται το πρόβλημα της φτώχειας που αντιμετωπίζουν αρκετοί άνθρωποι στη σύγχρονη Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την υφιστάμενη κατάσταση στη χώρα μας, καθώς και τις υπάρχουσες κρατικές δομές και πολιτικές για την αντιμετώπισή του φαινομένου. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που λειτουργούν στην Ελλάδα για την ενίσχυση και την υποστήριξη των λιγότερο προνομιούχων συμπολιτών μας. Παράλληλα, το ντοκιμαντέρ δίνει στους τηλεθεατές χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορούν με απλές, καθημερινές πράξεις να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος της φτώχειας και στην ανακούφιση των φτωχών.

Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Μία κοινωνία… ένα όνειρο» προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 15:45 από την ΕΤ1. Σκοπός της είναι να αναδείξει τα σημαντικά προβλήματα, που καθημερινά απασχολούν την κοινωνία μας, να προβάλει την προσπάθεια των ΜΚΟ και το ρόλο του εθελοντή ως ενεργού πολίτη, αλλά και να επαναπροσδιορίσει τη σχέση μας με το κοινωνικό, πολιτικό γίγνεσθαι, δίνοντας κίνητρο δράσης κυρίως στις νέες γενιές. Την παραγωγή της σειράς έχει αναλάβει η Bee Group Α.Ε.

Οι Συντελεστές του ντοκιμαντέρ Η φτώχεια και εμείς:

  • Σκηνοθεσία: Βασίλης Ντούρος
  • Επιστημονικός Σύμβουλος-Σενάριο: Νίκος Πιτσούλης
  • Διεύθυνση Φωτογραφίας: Τάκης Μπαρδάκος
  • Μουσική: Κάρολος Βουτσινάς
  • Μοντάζ: Παναγιώτης Γκίνης
  • Διεύθυνση Παραγωγής: Θεοδώρα Γρηγόρη
  • Παραγωγή: Bee Group Α.Ε.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της σειράς στο https://www.dreamsociety.gr/

Προηγούμενο άρθρο Βραβεύεται η «Κάρμεν»
Επόμενο άρθρο «Κατάργηση νόμου για την περαίωση και φημολογούμενη κατάργηση Δ.Ο.Υ. Αγιάς»