Είδαν από κοντά εξομοιωτή του F-35


 Τον εξομοιωτή πτήσης του υπερσύγχρονου αεροσκάφους F-35, που βρέθηκε για λίγο διάστημα στο αεροδρόμιο της 110 Π.Μ. στη Λάρισα, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά οι ανιχνευτές του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων, καθώς και του 2ου Συστήματος Προσκόπων Λάρισας, με την ευκαιρία της γιορτής της Πολεμικής Αεροπορίας.

 Σε δελτίο τύπου αναφέρονται και τα εξής: «Πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία είχαν οι Λαρισαίοι ανιχνευτές αλλά και βαθμοφόροι, καθώς είχαν την ευκαιρία για πρώτη φορά, να δουν από κοντά εξομοιωτή πτήσης ενός αεροσκάφους 5ης γενιάς. Οι εκπρόσωποι της εταιρίας Lockheed Martin International με χαρά παρουσίασαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου αεροσκάφους ενώ έγινε επίδειξη – παρουσίαση πιλοτηρίου του αεροσκάφους F-35 (JSK cockpit demonstrator). Μάλιστα απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις των ενθουσιασμένων παιδιών ενώ αρκετά παιδιά κάθισαν μέσα στο κόκπιτ του αεροσκάφους και πραγματοποίησαν εικονική πτήση! Στο τέλος οι πρόσκοποι τους έδωσαν αναμνηστικές πλακέτες και εκείνοι τους μοίρασαν αναμνηστικά σήματα και υπέγραψαν όλοι στο βιβλίο εντυπώσεων.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον διοικητή της 110 Πτέρυγας Μάχης σμήναρχο Δημήτριο Παπαμιχαήλ ο οποίος τους υποδέχθηκε με μεγάλη χαρά και αναφέρθησαν σε θέματα συνεργασίας με επίκεντρο την παρουσία των προσκόπων στην έκθεση της εορτής της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Στην συνέχεια αντάλλαξαν αναμνηστικές πλακέτες και ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Λάρισας κ. Παναγιώτης Κορδάς τον ευχαρίστησε για την αμέριστη συμπαράστασή του στο έργο των προσκόπων και εξήρε το έργο της αεροπορίας. Ακόμα, τόνισε πως ο προσκοπισμός με τη βοήθεια του κλάδου των αεροπροσκόπων προάγει το έργο της αεροπορίας και παρακινεί τα νέα μέλη του να γίνουν οι αυριανοί μας πιλότοι. Επικεφαλής των ανιχνευτών ήταν οι αρχηγοί τους κ. Αντώνης Ευαγγέλου και κ. Πάρις Μακρής».

Προηγούμενο άρθρο ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΓΙΑΣ – ΜΕΓΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
Επόμενο άρθρο Σεμινάριο επαγγελματικού προσανατολισμού