Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ ΓΙΑ 4Η ΦΟΡΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ


 Ο Κώστας Τζανακούλης εξελέγη για τέταρτη φορά, δήμαρχος Λαρισαίων, μετά από μία βραδιά εκλογικού θρίλερ, «σπάζοντας όλα τα ρεκόρ» όπως είπε ο ίδιος, υπό τους ήχους του γνωστού τραγουδιού των Queen «Είμαστε οι πρωταθλητές» και ενώ ο κόσμος τον είχε σηκώσει στα χέρια. Πρόκειται επίσης για τον πρώτο δήμαρχο του Καποδιστριακού και του Καλλικρατικού Δήμου Λαρισαίων.

 «Είμαστε οι νικητές», δήλωσε μόλις έφθασε στο εκλογικό κέντρο ο δήμαρχος, επευφημούμενος από ένα πλήθος κόσμου που «παγωμένος» περίμενε το τελικό αποτέλεσμα για να πανηγυρίσει.

Στην ομιλία του, ο επανεκλεγείς δήμαρχος τόνισε ότι η νίκη «δεν είναι του Τζανακούλη αλλά όλων» και παράλληλα δήλωσε ότι είναι η τελευταία φορά που ήταν υποψήφιος για δήμαρχος, «εκτός αν την επόμενη φορά είναι πάλι υποψήφιος ο Γ. Σάπκας», είπε χαρακτηριστικά. Ενώ, φρόντισε νωρίς-νωρίς να δώσει μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο ξεκαθαρίζοντας με νόημα ότι: Ο επόμενος υποψήφιος δήμαρχος θα προκύψει από τη δημοτική ομάδα και όχι εκτός αυτής.

Ευχαριστώ όλους και ειδικότερα το 229 τμήμα της Φαλάνης, είπε φθάνοντας ο δήμαρχος ο οποίος απέσπασε τη νίκη με διαφορά 217 ψηφοδέλτια και «ανέβηκε» ιδιαίτερα και από τα εκλογικά τμήματα της Μάνδρας.

Πριν την ολοκλήρωση καταμέτρησης των αποτελεσμάτων, στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Λάρισα Πόλη του Αύριο» επικρατούσε μεγάλη αγωνία καθώς η ροή των αποτελεσμάτων ήταν τέτοια που, ειδικά προς το τέλος, ανέτρεψε θεαματικά τη διαφορά υπέρ του συνδυασμού.

 «Τζανακούλης-Τζανακούλης» φώναζαν ρυθμικά οι οπαδοί του δημάρχου, ο οποίος στην ομιλία του άφησε να διαφανεί και ο θυμός του για τα όσα προηγήθηκαν τις προηγούμενες μέρες. Χωρίς πάντως, να ξεφύγει σε χαρακτηρισμούς γιατί, όπως είπε ο ίδιος, δεν του το επέτρεπε το προσωπικό και πολιτικό του ήθος.

Πάντως, το θρίλερ και μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τον δήμαρχο και τα επινίκια από τους οπαδούς, συνεχίστηκαν για λίγο, σκορπώντας ένα αίσθημα ανασφάλειας, καθώς από πλευράς Νομαρχίας δεν είχαν ακόμη

ανακοινωθεί τα τελικά αποτελέσματα και από το «αντίπαλο» στρατόπεδο, υποστήριζαν επίσης ότι ήταν οι νικητές με διαφορά μερικών δεκάδων ψήφων.

Ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε τον δήμαρχο Λαρισαίων, ο οποίος μέσω του δικού του συστήματος είχε ήδη εξαγάγει και διασταυρώσει τα αποτελέσματα.

Στην ομιλία του, ο Κώστας Τζανακούλης ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλους που τον ψήφισαν αλλά και εκείνους που δεν το ψήφισαν. Να σας πω ότι η νίκη επισφραγίστηκε από το εκλογικό κέντρο 229 της Φαλάνης τόνισε. Κανένας δεν περίμενε ότι θα ήταν θρίλερ, σχολίασε. Δεν πειράζει, καλύτερα όταν τα γκολ μπαίνουν στην παράτασης είναι πιο γλυκά.

«Ο Κώστας Τζανακούλης επιστρατεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια για να αλλάξει τη Λάρισα και αυτό έκανε και τώρα θα αλλάξει και τα χωριά», τόνισε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος.

Όπως ανέφερε, η μάχη ήταν σκληρή και την εβδομάδα που πέρασε επιστρατεύτηκαν τα πάντα. Δεν είμαστε ούτε δυναστεία, ούτε καθεστώς, είμαστε άνθρωποι που ήρθαμε να δουλέψουμε για τον Δήμο και αυτό κάναμε.

Ο Κ. Τζανακούλης σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα παρατήρησε ότι: «Δικοί μας άνθρωποι της πρώτης Κυριακής δεν πήγαν να ψηφίσουν, αλλά αν δεν σφυρίξει ο διαιτητής ο αγώνας δεν λήγει».

Ο δήμαρχος άφησε και σαφή υπονοούμενα, μιλώντας για κατήφορο στον οποίο δεν πρόκειται να ακολουθήσει ορισμένους. Δεν έχουν δικαίωμα αυτοί που δεν έχουν ηθική υπόσταση να μας βρίζουν, είπε, αφήνοντας τον θυμό του να φανεί. Ξέρουμε όλοι ποιοι είναι ηθικοί και ποιοι είναι λαμόγια. Δεν τους έφταιξαν σε τίποτα ούτε τα παιδιά μας, ούτε οι οικογένειές μας. Είμαστε εδώ γιατί ο κόσμος καταλαβαίνει ποιος έχει ήθος και πολιτικό λόγο.

Σχολιάζοντας δε την αμφισβήτηση του αποτελέσματος από την πλευρά Σάπκα ο δήμαρχος ανέφερε: «Για μας είναι ξεκάθαρη η νίκη. Αν θέλουν να πάνε στο Πρωτοδικείο μπορούνε να πάνε.

Μήπως και την προηγούμενη φορά το ίδιο δεν κάνανε;

Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα, τόνισε.

Περάσαμε στιγμές αγωνίας αλλά άξιζε τον κόπο. Αυτές οι στιγμές μένουν στις μνήμη του καθενός, δεν θα σας ξεχάσω ποτέ, είπε απευθυνόμενος στους συγκεντρωθέντες.

Από αύριο δουλειά για να κάνουμε τη Λάρισα καλύτερη δίνοντας έμφαση στην ισόρροπη ανάπτυξη του νέου διευρυμένου δήμου μας».

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση Νεοεκλεγέντος Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού
Επόμενο άρθρο Νικητής η αποχή ή κερδισμένοι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ;