«Βαδίζουμε στο δρόμο του Νοέμβρη»


 Κάλεσμα στους μαθητές να οργανώσουν «αγωνιστικό αντιιμπεριαλιστικό εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με ευθύνη των 15μελών και 5μελών σε κάθε σχολείο» αλλά και να συμμετάσχουν στην πορεία των φορέων της πόλης στις 6 το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης στην Κεντρική Πλατεία (με προσυγκέντρωση στις 5:30 μ.μ. στην πλατεία Εβραίων) απευθύνει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Λάρισας, με αφορμή τον εορτασμό του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου.

 Τα μέλη του ΣΑΣ Λάρισας, Φάνης Παπακωνσταντίνου, Σταυρούλα Μελίκογλου και Στέλιος Μπλέκος, σε συνέντευξη Τύπου χθες στο ΕΚΛ, τόνισαν μεταξύ άλλων πως «37 χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη, η ανάγκη για πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Τα διδάγματα του τότε είναι επίκαιρα σήμερα». «Πολύ περισσότερο σήμερα που σε περίοδο οικονομικής κρίσης προσπαθούν να περάσουν τα βάρη της στους εργαζόμενους γονείς μας. Μαζί με τις μειώσεις μισθών, τους φόρους, την ακρίβεια καλούν εμάς και τους γονείς μας να πληρώσουμε για φροντιστήρια, βιβλία, αναλώσιμα, θέρμανση. Επιβεβαιώνεται ότι δυο δρόμοι υπάρχουν για την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία που προέρχεται απ’ αυτά: ή με τα μονοπώλια και τα κέρδη τους ή με τις πραγματικές μας ανάγκες, χωρίς να δίνουμε δεκάρα για την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, σε σύγκρουση με την πολιτική ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΕΕ – ΔΝΤ – μνημονίου».

«Παλεύουμε, πρόσθεσαν οι μαθητές, ενάντια στους νόμους που γκρεμίζουν ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια δωρεάν παιδεία. Φτιάχνουν ένα σχολείο γεμάτο ταξικούς φραγμούς που οι γονείς θα χρειάζεται να βάζουν περισσότερα από τη τσέπη τους. Είμαστε στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος. Παλεύουμε με το ΠΑΜΕ, με τους εργαζόμενους γονείς μας. Δεν πληρώνουμε την κρίση τους στη ζωή και στα σχολεία μας. Να καταργηθεί το Μνημόνιο και οι νόμοι που ψηφίστηκαν και γονατίζουν τις οικογένειές μας. Ούτε ένα ευρώ για τη μόρφωση που δικαιούμαστε. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους. Καμία κρατική ή ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα στην εκπαίδευση. 15% για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό. Όχι στο νέο νόμο πλαίσιο και στο νέο πιο ταξικό σχολείο του ΠΑΣΟΚ. Κανένας διάλογος με κυβέρνηση-πλουτοκρατία. Κανείς μαθητής έξω από το σχολείο μέχρι τα 18 του. Ενιαία Ανωτάτη Εκπαίδευση και Δημόσιες Δωρεάν Επαγγελματικές Σχολές μετά από ενιαίο 12χρονο σχολείο δημόσιο και δωρεάν για όλους» κατέληξαν οι μαθητές. Να σημειωθεί τέλος ότι το ΣΑΣΛ καλεί τους μαθητές να συσπειρωθούν στο Συντονιστικό Αγώνα.

Προηγούμενο άρθρο Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΞΕΚΙΝΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΜΠΗ
Επόμενο άρθρο Βραδιά γευσιγνωσίας με «Κλαούντια Παπαγιάννη»