Αστέριος Ροντούλης – ¨Ελεύθεροι Θεσσαλοί¨


 Αναφορικά με την δεύτερη Κυριακή των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, ο Περιφερειακός Συνδυασμός «Ελεύθεροι Θεσσαλοί» επισημαίνει τα παρακάτω:

 

  • 1. Καλούμε τους Θεσσαλούς να προσέλθουν στις κάλπες, για να εκπληρώσουν το εκλογικό τους καθήκον. Το δικαίωμα της ψήφου είναι ιερό και η απεμπόλησή του υποβαθμίζει την ποιότητα του δημοκρατικού πολιτεύματος. Εξάλλου, η συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες είναι η ανάσα της Δημοκρατίας, που μας δίνει το δικαίωμα να καθορίζουμε οι ίδιοι την καθημερινότητα και την πορεία του τόπου μας.
  • 2. Καλούμε τους Θεσσαλούς να ψηφίσουν με ελεύθερη συνείδηση και χωρίς μικροκομματικές παρωπίδες, στη βάση τριών κριτηρίων:
  • i. Το κριτήριο της συνεργασίας. Για να λειτουργήσει ομαλά και να παράξει χρήσιμο έργο, το νέο αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο χρειάζεται την εμπέδωση ενός κλίματος συνεργασίας σε αρκετά θέματα που είναι κρίσιμης σημασίας για την Θεσσαλία. Έτσι, καλό είναι να δοθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών σε εκείνον εκ των υποψηφίων που μπορεί να εγγυηθεί και να διασφαλίσει μια ατμόσφαιρα αρμονικής συλλειτουργίας εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου, με την αποφυγή αλαζονικών και μυωπικών συμπεριφορών.
  • ii. Το κριτήριο της αποτελεσματικότητας. Η Θεσσαλία, μολονότι διαθέτει ένα πλούσιο αναπτυξιακό δυναμικό, είναι μια περιοχή με ποικίλα προβλήματα, η ιδιαιτερότητα των οποίων απαιτεί λεπτούς χειρισμούς στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, εθνικού ή κοινοτικού επιπέδου. Συνεπώς, ο νέος Περιφερειάρχης πρέπει να διαθέτει ευελιξία επιχειρημάτων και ικανότητα διείσδυσης και διεκδίκησης, προκειμένου να αντλεί από τις κατάλληλες πηγές τους πόρους και τα προγράμματα που είναι απαραίτητα για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του Θεσσαλικού χώρου.
  • iii. Το κριτήριο της συναντίληψης. Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου όλοι οι Συνδυασμοί παρουσίασαν με ενάργεια τον προγραμματικό τους λόγο, τονίζοντας τις δικές τους προτεραιότητες, χωρίς να διεκδικούν το μονοπώλιο της αλήθειας και της ορθότητας. Καλός Περιφερειάρχης, λοιπόν, θα είναι εκείνος που θα μπορέσει να συνθέσει και να αφομοιώσει πτυχές από τα προγράμματα των συνυποψηφίων του, προκειμένου να δομήσει μια νέα προγραμματική πλατφόρμα δράσης, στηριγμένη στους πυλώνες της συναντίληψης και της συνυπευθυνότητας.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι Θεσσαλοί πολίτες θα αποφασίσουν με περίσκεψη και νηφαλιότητα, συνεκτιμώντας στην επιλογή τους τα προαναφερόμενα κριτήρια. Εμείς, απλώς, δίνουμε κάποιες κατευθυντήριες γραμμές, αφήνοντας στον πολίτη την τιμή, αλλά και την ευθύνη των τελικών επιλογών, καθώς πιστεύουμε βαθιά ότι δεν υφίστανται οποιαδήποτε «ιδιοκτησιακά δικαιώματα» επί ελευθέρων προσώπων. Εξάλλου, η ίδια η επωνυμία του συνδυασμού μας, «Ελεύθεροι Θεσσαλοί», υπαγορεύει και προδικάζει την ψήφο κατά συνείδηση, που επιζητούμε από το πολιτικό σώμα της Θεσσαλίας.

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση του υποψηφίου περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Απόστολου Παπατόλια
Επόμενο άρθρο Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΞΕΚΙΝΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΜΠΗ