Δραστηριότητες του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας


Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας, και τη φετινή σχολική χρονιά, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού και καλλιτεχνικού του σχεδιασμού πραγματοποίησε  μια σειρά εκδηλώσεων με τη συμμετοχή μαθητών και καθηγητών.

Συγκεκριμένα:

–          Την Παρασκευή  23 Νοεμβρίου 2012 οι μαθητές και μαθήτριες της Β’ και Γ’ Γυμνασίου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη  στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και στο Μουσείο Τεχνολογίας,  «Νόησις», στη Θεσσαλονίκη. Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις  του Τεχνολογικού Πάρκου οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, όπου θαύμασαν τις εξελίξεις της τεχνολογίας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, τις τομές και τα επιτεύγματα που άλλαξαν ριζικά τη ζωή των ανθρώπων σε όλα τα επίπεδα. Επίσης είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν  σε μια έκθεση με οχήματα ιστορικού, συλλεκτικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, καθώς και να διασκεδάσουν στο Τεχνοπάρκο, έναν χώρο με συμμετοχικά διαδραστικά εκθέματα, όπου ο θεατής γίνεται πρωταγωνιστής, ψυχαγωγείται και ταυτόχρονα μαθαίνει με τρόπο διασκεδαστικό τα φυσικά φαινόμενα και τους νόμους. Στο Κοσμοθέατρο, έναν μοναδικό κινηματογράφο γιγαντοοθόνης, οι μαθητές παρακολούθησαν  την ιστορία της εξέλιξης των ειδών μέσα από τα μάτια του Δαρβίνου, σε μια πραγματικά εντυπωσιακή τρισδιάστατη προβολή. Τέλος, τα παιδιά παρακολούθησαν ειδική προβολή στην αίθουσα του Πλανητάριου, ένα εικονικό ταξίδι στο διάστημα  με τη χρήση προβολής αστρικών σωμάτων σε ημισφαιρική θολωτή επιφάνεια, σε μια γρήγορη πορεία απομάκρυνσης από τον πλανήτη γη προς το διάστημα. Την εκδρομή του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας  συνόδεψαν οι καθηγητές: Βαγενάς Αθανάσιος, Αναγνώστου Ιωάννα, Μπρούτσου Αγαθή, Αθανασίου Ζωή, Αργυρίου Μαρία και Σκαμπαρδώνης Ηλίας.

–          Την περασμένη Πέμπτη  29 Νοεμβρίου 2012, το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας συμμετείχε με χορωδιακό και οργανικό σύνολο στο Απογευματινό Αγάπης που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων  στο Παυσίλυπο Καρδίτσας για το Φιλόπτωχο Ταμείο του Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης. Τη χορωδία που ερμήνευσε πλούσιο Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα, και στην οποία  συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες  της  Β Γυμνασίου, συνόδεψε οργανικό σύνολο που αποτελούνταν από τους εξής μαθητές: Ζησοπούλου Κορίνα (βιολί), Γκούγκλια Ευαγγελία και Μοσχάκη Ιωάννα (φλάουτο), Κόκκινο Γεώργιο (τρομπέτα), Νεύρα Αχιλλέα και Τζιντζαρά Τζιοβάννα (ακκορντεόν), Ασκονίτη Αλέξανδρο και Κουτσώνη Ελένη (κιθάρα), Ασκονίτη Ηρακλή (Ηλεκτρικό μπάσο), καθώς και από τις καθηγήτριες: Γιαννακοπούλου Άννα (βιολί), Σαφαρή Χαρούλα (βιολοντσέλο) και Αθανασίου Ζωή (πιάνο).Τη χορωδία και την ορχήστρα διεύθυνε η κ. Ιωάννα Αντωνίου.

–          Το ίδιο φωνητικό και οργανικό σύνολο το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 και έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Αθλητικής Κολυμβητικής Ακαδημίας Καρδίτσας, κ. Γκούγκλια,  συμμετείχε  στη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου στο Κλειστό Κολυμβητήριο Καρδίτσας.

 

Το Μουσικό  Σχολείο Καρδίτσας έχει ακόμη προγραμματίσει μια σειρά εκδηλώσεων για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, συμμετέχοντας έτσι με τα χορωδιακά και οργανικά του σύνολα στο πνεύμα των ημερών. Πιο συγκεκριμένα, η ευρωπαϊκή χορωδία και ορχήστρα, η παραδοσιακή χορωδία και ορχήστρα και το σύνολο ακκορντεόν θα εμφανιστούν στις 13 Δεκεμβρίου  στους Χριστουγεννιάτικους Πειραματισμούς στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς, ενώ στις 17 Δεκεμβρίου η παραδοσιακή χορωδία και ορχήστρα θα εμφανιστούν στο συναυλιακό χώρο του «Μύλου των Ξωτικών», όπου θα ερμηνεύσουν κάλαντα από όλη την Ελλάδα. H μεγάλη Χριστουγεννιάτικη συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στο χώρο συναυλιών του Διοικητηρίου του Μουσικού Σχολείου, σε συνεργασία με τα 2ο, 3ο και 14ο Δημοτικά Σχολεία Καρδίτσας. Τέλος, το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας κλείνει το 2012 με την υπόσχεση για ακόμη περισσότερα μουσικά ταξίδια και δραστηριότητες για τους μαθητές του με τον ερχομό του νέου έτους.

Προηγούμενο άρθρο «Δημόσιες ευχαριστίες Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» προς το Επιμελητήριο Λάρισας»
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης