«Δημόσιες ευχαριστίες Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» προς το Επιμελητήριο Λάρισας»


Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ευχαριστεί δημόσια ,το ΔΣ του Επιμελητηρίου Λάρισας  ,τα στελέχη του  στο Παράρτημα της Ελασσόνας που πρόσφεραν εξαιρετική φιλοξενία και υποστήριξη και ιδιαίτερα το μέλος του ΔΣ ,αλλά και Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας  κ. Δημ. Οικονόμου ,γιατί ανταποκρίθηκαν  κατά τρόπο συγκινητικό στο αίτημά του  και στήριξαν   την προσπάθεια του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» για την απασχόληση νέων ανέργων στην περιοχή, αξιοποιώντας πόρους της Ευρωπαϊκής ένωσης και μόνο.

 

Στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας  ,που εξελίχθηκε ,κατά τρόπο υποδειγματικό ,το διάστημα 1/6-31/10/2012, απασχολήθηκαν 36 άνεργοι του Ν. Λάρισας επί 5 μήνες ,προσφέροντας σπουδαίο επιστημονικό έργο στην περιοχή του Δήμου Ελασσόνας ,στο οποίο  το Επιμελητήριο Λάρισας και το Παράρτημά του στην Ελασσόνα ,ήταν θερμοί αρωγοί και υποστηρικτές .

 

Το Επιμελητήριο Λάρισας παρείχε  στο Δίκτυο  «Περραιβία» σπουδαία βοήθεια σε Η/Υ υψηλής τεχνολογίας εποπτικά μέσα ,Δίκτυα , ηλεκτρονικές επικοινωνίες , εξαιρετικούς χώρους εργασίας και συνεδριάσεων και όποια άλλη υποστήριξη ζητήθηκε στα πλαίσια της καθημερινής  εργασίας  ,στο παράρτημά του στην Ελασσόνα, αποδεικνύοντας έτσι την αυξημένη κοινωνική  ευθύνη του Επιμελητήριου και τη συμπόρευσή του  με τις αγωνίες των εθελοντικών οργανώσεων ,αλλά και της κοινωνίας ,που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την πρωτοφανή κρίση που περνά η χώρα μας.

 

Σε επιστολή του  Δικτύου προς το Επιμελητήριο ,τονίζεται ότι «Η δική σας υποστήριξη σε μια Εθελοντική Οργάνωση ,όπως είναι το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», να υλοποιήσει σπουδαίες δράσεις ,θα μας τιμά πάντα και θα μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε , για μια καλύτερη κοινωνία ,για μια Θεσσαλία της ανάπτυξης και της προόδου και για έναν υγιή επιχειρηματικό κόσμο, τον οποίο εσείς εκπροσωπείτε  και ο οποίος θα συμβάλει τα μέγιστα στην έξοδο της χώρας  από την κρίση».

 

Τόσο το Δίκτυο, που ήταν ο Δικαιούχος του Προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας  ,με συμπράττοντα  Φορέα τον Δήμο Ελασσόνας  αλλά και όλοι οι Σύλλογοι-Μέλη του ,είχαν  μια σπουδαία ευκαιρία να προσφέρουν σημαντικό έργο για την περιοχή Ελασσόνας και αυτό έκαναν  με τον καλύτερο τρόπο.

 

Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία του Δικτύου και κατά συνέπεια όλων των συλλόγων – μελών του για τους οποίους το Δίκτυο, πρώτιστα, ενδιαφέρεται ,αποδεικνύοντας τον σπουδαίο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι ΜΚΟ στη διαφάνεια ,την αξιοκρατία και τη σωστή αξιοποίηση των πόρων.

Σημειώνεται ότι όλες οι διαδικασίες που τηρήθηκαν για την επιλογή των 36 ανέργων ,διακρίθηκαν από απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία ,η ,δε, επιλογή ,έγινε σύμφωνα με τα κριτήρια ΑΣΕΠ, όρο που ,από την πρώτη στιγμή ,ζήτησε το Δίκτυο από την Πολιτεία, ενώ υπήρξε πλήρης ασφαλιστική κάλυψη, για όλους .

 

Σύμφωνα με τα Μέλη του ΔΣ ,αλλά και του προέδρου του Δικτύου κ. Κων. Σκριάπα  οι σκοποί που ήταν να απασχοληθεί πλήρως  το ανθρώπινο δυναμικό, να δοθεί   δημιουργική απασχόληση σε κάθε έναν από τους  36  εργαζόμενους, σε ένα καλό εργασιακό  περιβάλλον  και να παραχθεί  ένα σημαντικό πολιτιστικό ή και αναπτυξιακό αποτέλεσμα για τον τόπο  και τους συλλόγους της περιοχής, επιτεύχθηκαν , ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε μια σχέση εμπιστοσύνης της εθελοντικής οργάνωσης με τους εργαζόμενους ,με τους οποίους η συνεργασία του Δικτύου θα συνεχιστεί και στο μέλλον .

Σημειώνεται ,δε ,ότι σκοπός του Δικτύου ,ήταν οι εργαζόμενοι αυτοί να αποκτήσουν την απαραίτητη εργασιακή ,αλλά και επιστημονική εμπειρία ,έτσι ώστε να μπορούν να συνεχίσουν τον εργασιακό τους βίο , με περισσότερες γνώσεις και εμπειρίες.

 

 

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

Ο πρόεδρος

Η  γενική  γραμματέας

Σκριάπας Κων/νος

Μπουζούκη Ελισσάβετ

Οικονομολόγος, Σύμβουλος Ανάπτυξης

Οικονομολόγος

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ανεξάρτητοι Έλληνες: «Αγαπάμε τον τόπο μας – Στηρίζουμε την τοπική οικονομία»
Επόμενο άρθρο Δραστηριότητες του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας