Επίσκεψη στην Λάρισα η εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων


 Επίσκεψη στη Λάρισα 5/11/10 πραγματοποίησε, τελευταία μέρα της προεκλογικής περιόδου, η εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου.

 Παρέστη στην προγραμματισμένη ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τον συνδυασμό “Μένουμε Θεσσαλία οικο-ΛΟΓΙΚΑ”, Δημήτρη Κουρέτα, στην λαϊκή αγορά των βιοκαλλιεργητών, με τους οποίους συνομίλησε για ζητήματα που αφορούν στην απονιτροποίηση, την διάδοση των βιολογικών προϊόντων και τους κινδύνους που ενσωματώνει για την αγροτική γη και το αγροτικό εισόδημα η διαφαινόμενη στροφή της ευρωπαϊκής πολιτικής για τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Επανέλαβε, επίσης, την πάγια θέση των Οικολόγων Πράσινων κατά της εκτροπής του Αχελώου.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο της “Ενωτικής Πρωτοβουλίας”, όπου συναντήθηκε με τον υποψήφιο δήμαρχο Λάρισας, Απόστολο Καλογιάννη και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Θεοδώρα Κακάτσιου, Αθανάσιο Παπαδόπουλο, Ευαγγελία Σιάκη και Τασούλα Γελαλή, που στηρίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι. Η Ελεάννα Ιωαννίδου τόνισε πως ο φυσικός χώρος δράσης των Οικολόγων Πράσινων είναι η τοπική αυτοδιοίκηση, όπου οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών και με γνώμονα την υπεράσπιση των συλλογικών αγαθών και την κοινωνική αλληλεγγύη. Η “Ενωτική Πρωτοβουλία”, που αποτελεί ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο που προέρχεται από την κοινωνία των πολιτών, θέτει ως προτεραιότητα τοπικές, βιώσιμες και εφικτές προτάσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας των Λαρισαίων. Ο κ. Καλογιάννης ευχαρίστησε τους Οικολόγους Πράσινους για την στήριξή τους και την συνδρομή τους στον εμπλουτισμό του προγράμματος της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας».

Τέλος, η εκπρόσωπος τύπου παρέστη στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του υποστηριζόμενου από τους Οικολόγους Πράσινους Περιφερειακού Συνδυασμού “Μένουμε Θεσσαλία οικο-ΛΟΓΙΚΑ”, όπου προλόγισε την ομιλία των υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών, καθώς και του υποψήφιου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, ο οποίος έχει ευρεία στήριξη από προοδευτικές δυνάμεις. Οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες αναφέρθηκαν στα προβλήματα των νομών τους και τις προτεινόμενες πράσινες λύσεις και ο Δημήτρης Κουρέτας, καταδικάζοντας την απόπειρα μετατόπισης του προεκλογικού διαλόγου από το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου σε «δημοψήφισμα για το μνημόνιο», παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού για την κοινωνική αλληλεγγύη, την ήπια, βιολογική γεωργία, με έμφαση στην μοναδική ποικιλία ενδημικών φαρμακευτικών φυτών της Θεσσαλίας, τον εναλλακτικό τουρισμό που μπορεί να αναπτυχθεί και μέσα από την παιδεία, την διασύνδεση του πανεπιστημίου με την οικολογική καινοτομία, την ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων, την ενίσχυση της πρόληψης στην υγεία. Παράλληλα, δημοσιοποίησε εννιά βασικά σημεία του πράσινου προγράμματος για τη Θεσσαλία, καλώντας τους μελλοντικούς υποψήφιους του δεύτερου γύρου να τοποθετηθούν σε αυτά, ώστε να καθοριστεί σε γενική συνέλευση του συνδυασμού και της Πανθεσσαλικής Περιφερειακής Κίνησης των Οικολόγων Πράσινων η στάση τους στο δεύτερο γύρο. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα στηρίξουν βιώσιμες τοπικές απαντήσεις για δεσμεύσεις υπεράσπισης των συλλογικών αγαθών στις μάχες που έρχονται, για ποιότητα ζωής για όλους ανεξάρτητα από την αγοραστική δύναμη του καθενός.

Προηγούμενο άρθρο Τιμώνται οι Άγιοι της Λάρισας
Επόμενο άρθρο Δήλωση του Απόστολου Παπατόλια για τα εκλογικά αποτελέσματα