Τιμώνται οι Άγιοι της Λάρισας


 Λατρευτικές εκδηλώσεις για τη γιορτή της σύναξης των εν Λαρίση Αγίων διοργανώνει και φέτος η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, όπως κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, στον ι. ν. Αγίου Νικολάου Λάρισας. Η γιορτή, που καθιερώθηκε το έτος 2001, περιλαμβάνει τα εξής:

 Σήμερα Σάββατο στις 6 μ.μ. υποδοχή των ιερών λειψάνων των τοπικών Αγίων και άφιξη της θαυματουργού εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου της Αρμενιώτισσας στο προαύλιο του ναού, από το σεβασμιότατο μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο και άλλους αρχιερείς. Στη συνέχεια θα τελεσθεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός. Αύριο Κυριακή το πρωί τις ώρες 7. 30 έως 11 θα τελεσθεί όρθρος και αρχιερατικό συλλείτουργο για τη γιορτή της σύναξης των εν Λαρίση Αγίων και στη συνέχεια θα γίνει χειροτονία διακόνου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 6 θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός και η ακολουθία των χαιρετισμών, για τη γιορτή των εν Λαρίση Αγίων.

Τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου το πρωί θα τελεσθεί όρθρος και θεία λειτουργία και το βράδυ στις 9 θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία προς τιμή των εν Λαρίση Αγίων. Την Τρίτη το πρωί θα τελεσθεί θεία λειτουργία και θα αναχωρήσουν τα ιερά λείψανα και η εικόνα της Παναγίας.

  

Προηγούμενο άρθρο Πιθανές καθυστερήσεις στη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη στην Λάρισα η εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων