Ειδήσεις

Δήλωση Μάξιμου Χαρακόπουλου για το αποτέλεσμα ευρωεκλογών


Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στέλνει πολλαπλά μηνύματα. Η ΝΔ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη με σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά υπολείπεται του στόχου που είχε θέσει.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο συνιστά ένα καμπανάκι για την πορεία της Ευρώπης, τις ανησυχίες, τις αγωνίες και τους φόβους των Ευρωπαίων πολιτών και την αδυναμία της ηγεσίας της να ανταποκριθεί πειστικά σε αυτά.

Προφανώς, θα υπάρξει μελέτη και ανάλυση του αποτελέσματος και των μηνυμάτων που οι πολίτες με την ψήφο τους έστειλαν και στην κυβέρνηση. Είναι, όμως, εμφανές ότι οι πολίτες που είτε δεν προσήλθαν στις κάλπες είτε έκαναν επιλογές δεξιότερα της ΝΔ ενοχλήθηκαν από αποφάσεις που θίγουν ταυτοτικά στοιχεία της παράταξης, αστοχίες, αλλά και συμπεριφορές. Χρέος μας να αφουγκραζόμαστε διαρκώς τους πολίτες στους οποίους και λογοδοτούμε. Η αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων πρέπει να συμβαδίζει με το ήθος και την ενσυναίσθηση όλων όσοι υπηρετούν την κοινή προσπάθεια.

Η ΝΔ έχει αποδείξει διαχρονικά ότι διαθέτει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία. Μπορεί να λαμβάνει τα μηνύματα των πολιτών και να κάνει τις αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της κοινωνίας. Άλλωστε, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παραμένει κυρίαρχος των εξελίξεων και μάλιστα άνευ αντιπάλου, δεν θέλησε να εξωραΐσει το αποτέλεσμα. Αντιθέτως, διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, ώστε η κυβέρνηση με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στα επόμενα τρία χρόνια να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του ελληνικού λαού».

Προηγούμενο άρθρο Οι υψηλές θερμοκρασίες αποτελούν κίνδυνο για την υγεία της εργατικής τάξης
Επόμενο άρθρο Στη διάθεση των πολιτών οι κλιματιζόμενες αίθουσες της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα