Ειδήσεις

Μάξιμος: Διεθνούς φήμης ιστορικός η Μαρία Ευθυμίου που καθηλώνει το κοινό


«”Μέγα το της θαλάσσης Κράτος” κυρία Ευθυμίου, το ξέρετε πολύ καλύτερα από όλους εμάς». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος τον σύντομο χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει πριν την διάλεξη της ομότιμης καθηγήτριας Ιστορίας του ΕΚΠΑ κ. Μαρίας Ευθυμίου με θέμα «Η θάλασσα κι ο Έλληνας. Μια ιστορία δυναμικής σχέσης μέσα στον ιστορικό χρόνο»., που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Ο Θεσσαλός πολιτικός συνεχάρη «την Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Καίτη Καραγιώργου για την πρωτοβουλία της να καλέσει στη γενέτειρά της μια διεθνούς φήμης  ιστορικό, που καθηλώνει το κοινό της, γεγονός που επιβεβαιώνει και η εδώ μαζική παρουσία, παρά τη δύσκολη μέρα. Λάβαμε μήνυμα από το “112” να μην μετακινηθούμε, αλλά μετακινηθήκαμε για χάρη σας κυρία Ευθυμίου και είμαστε όλες και όλοι απόψε εδώ».

 

Η ελληνική ναυτοσύνη

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα ήταν πάντοτε μια χώρα που διακρίνονταν για την ναυτοσύνη της από αρχαιοτάτων χρόνων, όπως και των βυζαντινών», προσθέτοντας ότι «και στους νεότερους χρόνους σημαντική η συμβολή του ναυτικού, των καπεταναίων, στην Ελληνική Επανάσταση. Και σήμερα καμαρώνουμε γιατί είμαστε από τις χώρες που διακρίνονται στην εμπορική ναυτιλία».

Ο βουλευτής και συγγραφέας κατέληξε λέγοντας ότι «νομίζω πως όλες και όλοι είμαστε εδώ για να ακούσουμε την κυρία Μαρία Ευθυμίου και κάνουμε κατάχρηση της φιλοξενίας όσο παραμένουμε στο βήμα. Καλώς ήλθατε!».

Πριν την διάλεξη της κ. Ευθυμίου η χορωδία του 18ου και του 32ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας παρουσίασαν τραγούδια, ενώ η εκδήλωση, που συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Σωτήρης Πολύζος, ολοκληρώθηκε με χορούς και τραγούδια από το Λύκειο Ελληνίδων.

Προηγούμενο άρθρο 40ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών
Επόμενο άρθρο Βρούτσης και Κουρέτας αποκαλύπτουν στη Λάρισα τις διαδρομές του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου 2024 στη Θεσσαλία