Ειδήσεις

Δήλωση Δημήτρη Κουρέτα: Εμείς θα συνεχίσουμε τη διαβούλευση


Μετά τις δηλώσεις του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Ν. Ταχιάου στη Λάρισα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το σχέδιο που κατήρτησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την ανασυγκρότηση της περιοχής, είναι ένα σχέδιο το οποίο επεξεργάστηκε ομάδα καταξιωμένων επιστημόνων του ελληνικού Πανεπιστημίου σε συνεργασία με τον υπηρεσιακό μηχανισμό της Περιφέρειας. Είναι ένα σχέδιο που συγκεντρώνει την απαραίτητη επιστημονική γνώση και ταυτόχρονα απαντά στις προσδοκίες των παραγωγών και των κατοίκων της Θεσσαλίας, με τρόπο ρεαλιστικό και στρατηγικά ορθό. Και είναι κοστολογημένο και προτεραιοποιημένο ώστε στο συντομότερο διάστημα και με συνετή διαχείριση των πόρων να δίνει λύσεις στα καίρια προβλήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το σχέδιο αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί μεθοδικά να το απαξιώσει, υιοθετώντας τις προτάσεις μιας ιδιωτικής εταιρείας η οποία έχει μεν εξειδίκευση στην διαχείριση των πλημμυρών αλλά ταυτόχρονα έχει ελάχιστη γνώση σε θέματα αγροτικής και περιφερειακής ανάπτυξης.

Υπό αυτή την έννοια η υιοθέτηση από την πλευρά της κυβέρνησης με τρόπο άκριτο των προτάσεων που αφορούν την αγροτική ανάπτυξη από την ιδιωτική εταιρεία, χωρίς μάλιστα να διαβουλεύεται με την τοπική κοινωνία, είναι σε λάθος κατεύθυνση.

Εμείς θα συνεχίσουμε τη διαβούλευση που ξεκινήσαμε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με τους επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλίας και θα καταλήξουμε σ’ ένα ολιστικό πλάνο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της Περιφέρειας μετά τις πρόσφατες πλημμύρες. Η Θεσσαλία δεν είναι ένα πεδίο εφαρμογής πειραμάτων, αλλά η ατμομηχανή της αγροτικής ανάπτυξης και της διατροφικής επάρκειας της χώρας μας.

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης και Πρόληψης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Μάξιμος προς Αυγενάκη: Επανεξέταση των ζημιών από τον παγετό ζητούν οι αμυγδαλοπαραγωγοί