Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης και Πρόληψης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας


Η πρωτοποριακή «Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης και Πρόληψης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας», που αγκαλιάστηκε με θέρμη από το κοινό, πρώτιστα από τους φοιτητές αλλά και από τους πολίτες, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, αφού αγκάλιασε με τις δράσεις της Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Βόλο και Σκιάθο.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά, δίνοντας το στίγμα της βαρύτητας που δίνουν στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των πολιτών  η Περιφέρεια Θεσσαλίας και προσωπικά ο Περιφερειάρχης κ. Δημήτρης Κουρέτας.

Την ευθύνη των δράσεων  είχε ο καθ΄ύλην αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Βαγγέλης Αποστόλου, σε   απόλυτο συντονισμό  με τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες Λάρισας κ. Μαρία Γαλλιού, Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνο Τέλιο, Τρικάλων κ. Χρύσα Ντιντή, Μαγνησίας κ. Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρύσα Τσαγανού και τους Περιφερειακούς Συμβούλους, που στήριξαν με θέρμη τις κατά τόπους εκδηλώσεις.

Σκοπός της δράσης ήταν η επιστημονική πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της σεξουαλικής υγείας καθώς και της ασφαλούς χρήσης μεθόδων αντισύλληψης, η έγκαιρη διάγνωση των HIV/AIDS, Σύφιλης και Ηπατίτιδας B και C, και ταυτόχρονα η ενημέρωση για τη θεραπεία και η παρακολούθηση σε περίπτωση θετικών περιστατικών.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Περιφερειακό ΕΟΔΥ Βορείου Ελλάδος υλοποίησαν καθ΄όλη τη διάρκεια της εβδομάδας ουσιαστικές δράσεις στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων, αρχής γενομένης από την Καρδίτσα και εν συνεχεία σε Τρίκαλα, Λάρισα, Βόλο και Σκιάθο.

Μία σημαντική καινοτομία της εκδήλωσης ήταν και η «στοχευμένη» ενημέρωση των φοιτητών των σχολών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην έδρα κάθε Περιφερειακής Ενότητας, ενώ κατά τις απογευματινές ώρες απευθυνόταν στο σύνολο του πληθυσμού, με διανομή ενημερωτικού υλικού στο κέντρο της κάθε πόλης.

Η προσέλευση του κόσμου, τόσο με τις νεαρές ηλικίες που έσπευσαν να ενημερωθούν, όσο και με τις μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες του πληθυσμού, ήταν αξιοσημείωτη, δείχνοντας το τεράστιο ενδιαφέρον του κόσμου για το πολύτιμο αγαθό της υγείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η ΠΕΔ Θεσσαλίας ζητάει την εφαρμογή ειδικής μοριοδότησης για όλους τους υποψηφίους μαθητές των πανελλαδικών
Επόμενο άρθρο Δήλωση Δημήτρη Κουρέτα: Εμείς θα συνεχίσουμε τη διαβούλευση