Ειδήσεις

Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής “Τέχνη & Απεξάρτηση” της Ομάδας Εικαστικών του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ


Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο: “Τέχνη & Απεξάρτηση”, της Ομάδας Εικαστικών του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 4 Απριλίου, στο “WISEDOG” (Μητροπολίτου Διονυσίου του Φιλοσόφου 3) στη Λάρισα.

Η έκθεση αποτελεί αφορμή για έναν δημόσιο διάλογο για την εμπειρία της απεξάρτησης, τη θεραπεία, την εκπαίδευση και την αξία της τέχνης. Τα μέλη της Ομάδας Εικαστικών, που συμμετέχουν στο εγχείρημα, βάζουν στόχο την προσωπική έκφραση των συναισθημάτων τους, πέρα από τη λογική της ικανοποίησης που δίνει μια καλαίσθητη αποτύπωση της πραγματικότητας. Με χρωματική ισορροπία και έντονη έκφραση, ο κάθε δημιουργός στέκεται με ειλικρίνεια απέναντι στον θεατή και τον εαυτό του: “Αυτός είμαι, αυτό μπορώ να κάνω, και το κάνω”.

Για τα έργα της έκθεσης μίλησαν ο Εκπαιδευτής της Ομάδας – Εικαστικός, κ. Αστέρης Δημητρίου καθώς και τρεις από τις δημιουργούς των έργων. Τέλος, στο έργο του θεραπευτικού προγράμματος και στη δραστηριότητα των Εικαστικών στο ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ αναφέρθηκαν ο Υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, κ. Σωτήρης Μπουντής, ο Υπεύθυνος του Τμήματος Εκπαίδευσης του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, κ.  Δημήτρης Δεληγιάννης και η Υπεύθυνη του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, κα Αθηνά Μουσιάρη.

 

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο π. Άνθιμος Ρατς, ο οποίος απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, κ. Θωμάς Ρετσιάνης, η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα, κα Αικατερίνη Κόσσυβα, το μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα, κα Άννυ Ψάρρα, η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, κα Χρύσα Βουλγαράκη, η Διευθύντρια της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας, κα Αλίνα Μωϋσή καθώς και εκπρόσωποι του Συλλόγου Κυριών της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας. Παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων, προσωπικό και μέλη του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, γονείς, φίλοι, συνεργάτες και πολίτες της Λάρισας.

 

Το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ ευχαριστεί θερμά τους Ιδιοκτήτες του “WISEDOG”, για την ευγενική παραχώρηση του χώρου.

 

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 5 Μαΐου 2024 και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 έως τις 22:00.

 

Προηγούμενο άρθρο Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Μολδαβίας