ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΑΓΩΓΩΝ Τ.Ο.Ε.Β. ΔΑΜΑΣΙΟΥ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Τη σύμβαση για την κατασκευή υπόγειων αγωγών Τ.Ο.Ε.Β. Δαμασίου Π.Ε. Λάρισας υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένας Καραλαριώτου και του αναδόχου του έργου. «Πρόκειται για έργα ιδιαίτερης αξίας και χρησιμότητας για τον αγροτικό κόσμο», τόνισε ο κ. Αγοραστός και συνέχισε: «Η υπογείωση των δικτύων άρδευσης του Τ.Ο.Ε.Β. Δαμασίου είναι συνολικού μήκους 30 περίπου χιλιομέτρων με προϋπολογισμό 1,3 εκατ. ευρώ. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν για να ενταχθούν αυτά τα έργα, σε μια περίοδο όπου οι πόροι του Προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» είχαν περικοπεί δραστικά».

Ο περιφερειάρχης ανέφερε ακόμη ότι αποτελεί μεγάλη επιτυχία σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο να μπορούν να υλοποιούνται έργα για τον αγροτικό κόσμο. «Τα έργα αυτά βοηθούν στην κατεύθυνση της ορθολογικής χρήσης του νερού και της εξασφάλισης μεγαλύτερων διαθέσιμων ποσοτήτων για άρδευση, κάτι που στο παρελθόν με την χρήση των παλαιών δικτύων, δεν ήταν εφικτό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Απ’ την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένας Καραλαριώτου δήλωσε: «Η χρηματοδότηση έργων που στηρίζουν την αγροτική παραγωγή αποτελεί βασική προτεραιότητα για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας. Για εμάς, η ουσιαστική στήριξη της υπαίθρου και της αγροτικής παραγωγής, δεν γίνεται με λόγια αλλά με έργα και περνά μέσα από τη δημιουργία βασικών έργων υποδομής. Το έργο προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ που υπογράψαμε σήμερα αφορά στην κατασκευή υπόγειων δικτύων συνολικού μήκους 30 χλμ., ενώ ταυτόχρονα έχουν δημοπρατηθεί οι αρδευτικές γεωτρήσεις στον Πέρα Κάμπο και προχωρούν οι διαδικασίες και για άλλες δύο γεωτρήσεις στο Καλαμάκι. Στο Δ.Δ. Δαμασίου εκτελούνται έργα συνολικού προϋπολογισμού 3.350.000 ευρώ, τα οποία  θα συμβάλουν στην ενίσχυση του αγροτικού τομέα».

Το έργο πρόκειται να κατασκευαστεί στην κτηματική περιοχή του Τ.Ο.Ε.Β. Δαμασίου και περιλαμβάνει την προμήθεια και τοποθέτηση 30.100 μ. υπόγειων αγωγών από σκληρό PVC. Οι ανωτέρω διάμετροι και μήκη σωλήνων θα συνδεθούν με γεωτρήσεις, αξιοποιημένος ή με υφιστάμενο πρωτεύον δίκτυο με σκοπό την μείωση απώλειας νερού. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 1.370.000 ευρώ (με ΦΠΑ). Ανάδοχος του έργου μετά τον διεξαχθέντα διαγωνισμό αναδείχθηκε η εταιρεία «Καρτσάνας Χαράλαμπος Ε.Δ.Ε» και το ποσό της προς υπογραφή σύμβασης είναι 1.178.200. Η προθεσμία περαίωσης του έργου είναι εννέα (9) μήνες.

 

 

Προηγούμενο άρθρο ΣΕ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ Η ΕΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Επόμενο άρθρο Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις προσαγωγές μαθητών από την Ελασσόνα