Ειδήσεις

Στη Διεθνή Έκθεση GULFOOD 2024 η Περιφέρεια Θεσσαλίας


Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της πολιτικής στήριξης των θεσσαλικών επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα, συμμετείχε μαζί με το Επιμελητήριο Λάρισας στη GULFOOD 2024. Η GULFOOD, η οποία διεξάγεται κάθε χρόνο στο Dubai World Trade Center, αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στη Μέση Ανατολή.  Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν εξήντα Ελληνικές εταιρείες, ενώ τα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας ελληνικά τρόφιμα παρουσιάστηκαν σε περισσότερους από 100.000 επισκέπτες και 5.000 εκθέτες από όλο τον κόσμο. ΗΠεριφέρεια Θεσσαλίας επιχορήγησε τη συμμετοχή των εταιρειών  ΕΛΒΑΚ Α.Ε. και Ιπποκρατικά Βασικά Αγαθά ΙΚΕ.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο της υπό ίδρυση Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Θεσσαλίας κ. Γρηγόριο Γκουντόπουλο, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Βασίλειο Πινακά, τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Λάρισας Δρ. Δημήτριο Σταυρίδη και τον Γεωπόνο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Λάρισας κ. Γεώργιο Κανάκη.

Τα θεσσαλικά περίπτερα τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρέσβης της Ελλάδας στη χώρα κ. Αντώνιος Αλεξανδρίδης, ο Πρόξενος κ. Παναγιώτης Κουγιού, καθώς επίσης και τα στελέχη του γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο κ. Γκουντόπουλος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πρέσβη κ. Αλεξανδρίδη, στον οποίο παρουσίασε το όραμα και τη φιλοσοφία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Θεσσαλίας, καθώς επίσης και την πολιτική εξωστρέφειας που πρόκειται να ακολουθήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας τα επόμενα χρόνια. Ανταλλάχθηκαν απόψεις και ο Πρέσβης προσφέρθηκε να παρέχει κάθε βοήθεια για την επίτευξη των στόχων της νεοσύστατης εταιρείας και την διείσδυση των θεσσαλικών εταιρειών στις αγορές της Μέσης Ανατολής.

Οι συμμετέχουσες θεσσαλικές εταιρείες πραγματοποίησαν επαφές με σημαντικούς πελάτες προερχόμενους κυρίως από αγορές της Ασίας και της Μέσης Ανατολής, ενώ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ποιότητα της έκθεσης και την αισιοδοξία τους για τα αποτελέσματα των συναντήσεών τους.

 

Προηγούμενο άρθρο Ρένα Καραλαριώτου: Τιμή και απεριόριστος σεβασμός στο όλον της γης
Επόμενο άρθρο Μηνιαία δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας