Ειδήσεις

Μάξιμος για Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ: Έμπρακτη αναβάθμιση της κοινωνικής πολιτικής από τη ΝΔ


«Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε πρωτίστως όσα ακόμη μένει να κάνουμε, τόσο ως πολιτεία όσο και ως κοινωνία των πολιτών, για τους συνανθρώπους μας με αναπηρίες. Αναμφίβολα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με μια σειρά από σημαντικά μέτρα ενίσχυσης των ΑμεΑ, κατά την προηγούμενη τετραετία, έχει αποδείξει έμπρακτα τη σημασία που αποδίδει στην αναβάθμιση της κοινωνικής πολιτικής. Με την ίδια συνέπεια και με μεγαλύτερη δημοσιονομική ευχέρεια, λόγω των υψηλότερων ρυθμών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, τα επόμενα χρόνια αναμένουμε ότι θα ληφθούν επιπλέον πρόνοιες που θα διευκολύνουν περαιτέρω την καθημερινότητά τους». Τα παραπάνω τόνισε σε δήλωσή του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ.

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε ότι «οφείλουμε να μη λησμονούμε πως η καθημερινότητα των ΑμεΑ εξαρτάται άρρηκτα και από την ατομική συμπεριφορά του καθενός μας και τον απαιτούμενο σεβασμό που πρέπει να δείχνουμε για τα δικαιώματά τους, όπως για παράδειγμα οι προβλεπόμενες θέσεις στάθμευσης».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπενθύμισε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει να επιδείξει ουσιαστικά μέτρα για τα  ΑμεΑ, όπως:

  • Η εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την προσβασιμότητα, που συνιστά τομή στην πολιτική στήριξης των ΑμεΑ, και διανοίγει νέες προοπτικές διαχείρισης του ζητήματος.
  • Η δράση του προσωπικού βοηθού, πάγιο αίτημα του αναπηρικού κινήματος, που ήδη έχει ξεκινήσει στην Αττική και επεκτείνεται και στην περιφέρεια.
  • Η λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ ΑμεΑ) που μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην αποϊδρυματοποίηση των ΑμεΑ.
  • Η ψηφιακή κάρτα αναπηρίας, για όσους έχουν αναπηρία 50% και άνω, που διευκολύνει στην εφαρμογή της κοινωνικής πολιτικής από την πολιτεία,
  • Τέλος, η αύξηση των αναπηρικών επιδομάτων, που σηματοδοτεί και το τέλος της μακράς περιόδου της οικονομικής κρίσης».

Ο κυβερνητικός βουλευτής κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «η συλλογική ευαισθητοποίηση που αποτυπώνεται στη στάση μας απέναντι στους συνανθρώπους μας χαρακτηρίζει εν τέλει και το επίπεδο του πολιτισμού μας».

Προηγούμενο άρθρο Το σχέδιο για τη γεωργική ανάπτυξη της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Άναψαν τα πρώτα Χριστουγεννιάτικα Δέντρα στο Δήμο Τεμπών!