Ειδήσεις

Δημ. Σχ. Γόννων: Ενημέρωση και Δράσεις από τον 3ο Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρισας


Οι μαθητές/τριες του Δημ. Σχ. Γόννων είχαν την χαρά να συμμετέχουν σε  ενημερωτική δράση που διοργάνωσε το σχολείο σε συνεργασία με τον κ. Δ.  Κουλούλα Διοικητή του 3ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας (ΒΙ.ΠΕ.) για  την υιοθέτηση υπεύθυνης στάσης για την προστασία από τις φωτιές.
Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023, ο Διοικητής του 3ου Πυροσβεστικού  Σταθμού Λάρισας, κ. Δ. Κουλούλας, συζήτησε με τους/τις μαθητές/τριες  του Δημοτικού Σχολείου Γόννων για τη σημασία της πρόληψης και της  αντίδρασης σε περιπτώσεις πυρκαγιών. Κατέστησε σαφές πόσο σημαντικό  είναι να είναι όλοι ενήμεροι για τις κινδύνους πυρκαγιών και πώς  μπορούν να συμβάλουν στην προστασία του εαυτού τους και του  περιβάλλοντος καθώς για τον αριθμό “199” με τον οποίο καλούμε την  πυροσβεστική σε περίπτωση ανάγκης!
Μετά την ενημέρωση, ακολούθησε επίδειξη του πυροσβεστικού οχήματος στο  προαύλιο του σχολείου από τους Πυροσβέστες  κ. Φ. Γεωργάκη και Α.  Πούλο. Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το  πυροσβεστικό όχημα, να μάθουν για τη χρήση των πυροσβεστήρων, της  αντιπυρικής κουβέρτας και άλλου εξοπλισμού που χρησιμοποιείται σε  περιπτώσεις πυρκαγιών. Οι Πυροσβέστες εξήγησαν τη σημασία της ταχείας  αντίδρασης σε περιπτώσεις πυρκαγιών και πώς ο καθένας μπορεί να  βοηθήσει στην κατανόηση και αντιμετώπιση των κινδύνων.
Στο τέλος της επίδειξης, οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να  συμμετάσχουν ενεργά ρίχνοντας νερό με τη μάνικα, ενώ με ενθουσιασμό  ανέβηκαν και στο πυροσβεστικό όχημα!
Αυτές οι δραστηριότητες ενίσχυσαν την ευαισθητοποίηση των  μαθητών/τριών σχετικά με τη σπουδαιότητα της προστασίας από τις φωτιές  και ενίσχυσαν την αυτοπεποίθηση τους στον χειρισμό του πυροσβεστικού  εξοπλισμού.
Τέλος πραγματοποιήθηκε άσκηση σεισμού όπου οι μαθητές/τριες  ενημερώθηκαν για όσα πρέπει να εφαρμόσουν σε περίπτωση σεισμικής  δραστηριότητας.
Η ενημέρωση και η εξαιρετική πρακτική εμπειρία που προσέφεραν ο  Διοικητής κ. Δ. Κουλούλας και οι Πυροσβέστες κ. Φ. Γεωργάκης και Α.  Πούλος του 3ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας αποτελούν σημαντική  πρωτοβουλία για την εκπαίδευση και ενημέρωση των μαθητών/τριών σχετικά  με την ανάγκη της προστασίας από τις φωτιές. Αυτή η εμπειρία θα πρέπει  να τους ενθαρρύνει να δράσουν με υπευθυνότητα και συνείδηση όταν  πρόκειται για την προστασία του περιβάλλοντός τους και της κοινότητάς  τους.
Η Δ/ντρια του σχολείου κ. Αποστολίνα Σαΐτη και ο Σύλλογος Διδασκόντων  ευχαριστούν θερμά τον Διοικητή κ. Δ. Κουλούλα και τους Πυροσβέστες  κ.  Φ. Γεωργάκη και Α. Πούλο για την εξαιρετική εμπειρία που είχαν οι  μαθητές/τριες και για το υλικό που δόθηκε στο σχολείο και μπορεί να  αξιοποιηθεί στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων.

Προηγούμενο άρθρο Εργατικό Κέντρο Λάρισας: 50 χρόνια Πολυτεχνείο-Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε την πάλη μας
Επόμενο άρθρο Αποτελέσματα τροχονομικών δράσεων στη Θεσσαλία