Ειδήσεις

Εργατικό Κέντρο Λάρισας: 50 χρόνια Πολυτεχνείο-Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε την πάλη μας


Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα στους αγώνες ενάντια στα διαρκή εγκλήματα σε βάρος της ζωής του λαού, ενάντια στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων που θυσιάζουν τις ζωές μας για τα κέρδη, που θεωρούν τις ανάγκες μας κόστος, ενάντια στην πολύπλευρη καταστολή και τους νόμους που περιορίζουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Η επέτειος των 50 χρόνων από το Πολυτεχνείο πραγματοποιείται τη στιγμή που στην Παλαιστίνη διαπράττεται ένα ακόμα ιμπεριαλιστικό έγκλημα, που απειλεί με γενικότερη πολεμική ανάφλεξη όλη την περιοχή. Ανεβαίνει με γοργούς ρυθμούς η εμπλοκή της χώρας μας στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού στην Γάζα , στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή με αξιοποίηση όλων των αμερικάνικων βάσεων στη χώρα και άλλων υποδομών, όπως τη στρατιωτική βάση στην 110ΠΜ , το Ευρωστρατηγείο στην 1η Στρατιά κα

Δύο μήνες σχεδόν μετά τις φονικές πλημμύρες η κατάσταση αποδεικνύει ξανά και ξανά ότι η Κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές θεωρούν την αποκατάσταση και την προστασίας της ζωής και της λαϊκής περιουσίας “κόστος”, ενώ την ίδια στιγμή πασχίζουν για τα δισεκατομμύρια που κατευθύνονται στο “όφελος” των επιχειρηματικών ομίλων. Γι΄αυτό, η όποια κι ανεπαρκή βοήθεια δίνεται με τεράστια καθυστέρηση και δεν υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο και χρονοδιάγραμμα για όλα τα αναγκαία μέτρα στήριξης και προστασίας της ζωής μας. Ο λαός μόνος του παλεύει να σταθεί όρθιος.

Τη ίδια στιγμή που η ακρίβεια αυξάνεται με ρυθμό μέχρι και 19% τσακίζοντας το λαϊκό εισόδημα, οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι ενώ ετοιμάζουν νέα φορολεηλασία σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος με το νέο νομοσχέδιο για τους αυτοαπασχολούμενους-ελευθεροεπαγγελματίες.

Τα δημόσια νοσοκομεία είναι στη χειρότερη κατάσταση που έχει υπάρξει ποτέ από την συνειδητή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να τα αφήσει να κλείσουν, χωρίς προσωπικό και χρηματοδότηση και τους ασθενείς βορά στον ιδιωτικό τομέα, όπως συμβαίνει ήδη με τα χειρουργεία του ΠΠΝΛ  που λειτουργούν μόνο οι 6/12 χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου.

Τα πανεπιστήμια αιμορραγούν από τις ελλείψεις σε διδακτικό, τεχνικό και εργαστηριακό προσωπικό, που δεν υπάρχουν εστίες για τους φοιτητές δίνονται 1δις ευρώ για την επιχειρηματική τους δράση! Μάλιστα αντί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις ανάγκες των φοιτητών σε σίτιση, στέγαση, υποδομές ετοιμάζεται να φέρει νέο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων!!

Κανένας εργαζόμενος και νέος να μη συμβιβαστεί με αυτή τη ζωή! Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για την υπεράσπιση της ζωής, των δικαιωμάτων μας!

Στο Πολυτεχνείο συναντήθηκαν οι αγώνες των φοιτητών και των εργατών και γράφτηκε ιστορία.. Εκεί είναι η δύναμή μας. Στην οργάνωση, στη συμπόρευση των νέων με το εργατικό κίνημα. Εκεί όπου συναντηθήκαμε και το προηγούμενο διάστημα για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, για μέτρα στήριξης κι αποκατάστασης στους πληγέντες της περιοχής μας, για μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης από την ακρίβεια, για μέτρα προστασίας της ζωής, ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και περιουσιών.

Καλούμε τον λαό της περιοχής μας, τους νέους,  τους φοιτητές και τους μαθητές να υψώσουν το ανάστημα τους σε αυτή την πολιτική πού όπως τότε, 50 χρόνια πριν, έτσι και σήμερα θεωρεί τις ανάγκες μας κόστος και να παλέψουμε μαζί:

  • Για να σταματήσει η σφαγή στην Γάζα και η εμπλοκή της χώρας μας σε αυτή. Για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, για ανεξάρτητο, ενιαίο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, για να επιστρέψουν οι πρόσφυγες και να απελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές.
  • Για την αποδέσμευση της χώρας μας από τις ενώσεις των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Δυναμώνουμε τον αγώνα για τη φιλία, αλληλεγγύη και ειρήνη των λαών, το τσάκισμα του εθνικισμού- φασισμού.
  • Για την άμεση αποκατάσταση της ζωής των πληγέντων στην περιοχή μας , με 100% αποζημιώσεις , άμεσα ολοκληρωμένα μέτρα στήριξης και αντιπλημμυρικής θωράκισης.
  • Για αυξήσεις στους μισθούς με την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων εργασίας που να ανταποκρίνονται στο σήμερα καθώς και μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Μόνιμη και σταθερή δουλειά.
  • Για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία στο ύψος των αναγκών μας και των δυνατοτήτων του 21ου αιώνα. Με άμεσες και μόνιμες προσλήψεις, για χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών, στα νοσοκομεία ,  ,για αυξήσεις στους μισθούς των υγειονομικών.
  • Για ολόπλευρη μόρφωση, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, κόντρα στην υποβάθμιση της και την παραπέρα εμπορευματοποίησή της.

*Η κατάθεση στεφανιών θα πραγματοποιηθεί ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου στις 6:00μμ, στην Πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου. Όσα Σωματεία & Φορείς θέλουν να καταθέσουν, μπορούν να δηλώσουν την συμμετοχή τους στο τηλέφωνο του ΕΚΝΛ(2410250708) μέχρι τις 16/11-8:00μμ.

Προηγούμενο άρθρο Σεμινάρια φωτογραφίας εφήβους και ενήλικες από το διαδικτυακό φωτογραφικό περιοδικό fmag και τη φωτογραφική ομάδα fplus στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Δημ. Σχ. Γόννων: Ενημέρωση και Δράσεις από τον 3ο Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρισας