Ειδήσεις

Δράση ενημέρωσης σχετικά με το Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου Καρκίνου του Μαστού «Φώφη Γεννηματά» από την 11η Το.Μ.Υ Φιλιππούπολης


 Με αφορμή τον μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού και  σε συνδυασμό με την Υλοποίηση του Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου Καρκίνου του Μαστού «Φώφη Γεννηματά», διοργανώθηκε εκδήλωση ενημέρωσης από τους επαγγελματίες υγείας της δομής, στις 30 & 31/10/2023, προς  το γυναικείο πληθυσμό για τη συμμετοχή του σε αυτό.

Σύμφωνα με το υπουργείο υγείας, οι γυναίκες έχουν αγκαλιάσει το εν λόγω πρόγραμμα. Ήδη έχουν διενεργηθεί 300.000 μαστογραφίες και έχουν εντοπιστεί έγκαιρα με ευρήματα πάνω από 15.000 γυναίκες, στις οποίες δόθηκε η ευκαιρία να ξεκινήσουν έγκαιρα τη θεραπεία τους και να έχουν αυξημένες πιθανότητες πλήρους ίασης.

Ο καρκίνος του μαστού αφορά όλες τις γυναίκες, χωρίς καμία διάκριση.

 Η πρόληψη σώζει ζωές.

 

* Η δράση πραγματοποιείται με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2014-2020 του Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

11η ΤΟΜΥ Φιλιππούπολης Λάρισας

Τηλέφωνο: 2410623157

Email:  tomy.larisa3@dypethessaly.gr

Προηγούμενο άρθρο Εορτάζεται η ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου στην ομώνυμη κοινότητα του Δήμου Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Δήλωση του Λαμπρούλη Γιώργου βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ για το κλείσιμο του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στον Τύρναβο