Ειδήσεις

Μάξιμος: Να τοποθετηθεί άμεσα γέφυρα μπέιλι στην Αμπελιά


«Οι πολίτες αναμένουν τα γρήγορα ανακλαστικά που επέδειξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη τις πρώτες μέρες των καταστροφών να παραμείνουν ενεργά και τάχιστα να υπάρξει αποκατάσταση των υποδομών και συγκεκριμένο χρονοδιαγράμματα των αναγκαίων έργων». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκο Ταχιάο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός έθεσε στο αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος το σύνολο των ζημιών σε υποδομές στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, εστιάζοντας κυρίως στις καταστροφές που υπήρξαν στον νομό της Λάρισας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην γέφυρα της Αμπελιάς Φαρσάλων που συνδέει την επαρχία και την ευρύτερη περιοχή με τον Βόλο, επαναφέροντας την πρόταση που είχε διατυπώσει για άμεση τοποθέτηση γέφυρας τύπου μπέιλι μέχρι την κατασκευή νέας γέφυρας στον Ενιπέα. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε επισκεφθεί στις 18.09.23 την γέφυρα που κατέρρευσε συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Αμπελιάς κ. Ηλία Ακρίβο, ενώ, μετά από επικοινωνία και με τον δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου, είχε ζητήσει την τοποθέτηση γέφυρας μπέιλι και την εκπόνηση συνοδών έργων που θα διευθετούν την κοίτη του Ενιπέα, ώστε να μπορεί να δεχθεί με μεγαλύτερη ασφάλεια περισσότερες ποσότητες νερού.

Ο κυβερνητικός βουλευτής, που πρωτοστάτησε στην δημοπράτηση του φράγματος στην Σκοπιά, ζήτησε την επιτάχυνση της κατασκευής του, καθώς θα είναι καθοριστικό και για την αντιπλημμυρική προστασία της επαρχίας Φαρσάλων, αλλά και συνολικά της ανατολικής Θεσσαλίας.

Επιπλέον, ζήτησε να υπάρξει αποκατάσταση των εθνικών οδών Λάρισα-Καρδίτσα, Λάρισα-Φάρσαλα, Φάρσαλα-Βόλος, και ενίσχυση των πληγέντων δήμων Φαρσάλων και Κιλελέρ για την αποκατάσταση μικρότερων έργων υποδομής και αγροτικών δρόμων.

 

Σύσκεψη την Παρασκευή στην Περιφέρεια

Ο αρμόδιος υφυπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει σοβαρά τη δυνατότητα τοποθέτησης γέφυρας μπέιλι στην Αμπελιά Φαρσάλων και επιφυλάχτηκε μετά την ολοκλήρωση των προμελετών να προβεί σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις για τα έργα στη Θεσσαλία. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό, για την πληρέστερη ενημέρωση όλων των θεσμικών εκπροσώπων θα επισκεφθεί την Παρασκευή την έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ θα έχει και σημειακές επισκέψεις σε υποδομές που επλήγησαν στους θεσσαλικούς νομούς.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχαρίστησε τον υφυπουργό «για τη συνεργασία και την ειλικρινή συζήτηση», επισημαίνοντας ότι «η Θεσσαλία θα πρέπει να παραμείνει στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής ασχέτως αν τα φώτα της δημοσιότητας απομακρύνθηκαν από αυτήν. Γι’ αυτό θα είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς μέχρι να επουλωθούν οι πληγές και η Θεσσαλία να ορθοποδήσει».

 

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Τ.Ε. Λάρισας του ΚΚΕ σε περιφέρεια Θεσσαλίας και δήμο Λάρισας
Επόμενο άρθρο Εορτάζεται η ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου στην ομώνυμη κοινότητα του Δήμου Κιλελέρ