Ειδήσεις

Ε. Λιακούλη: «Ούτε να ακούσει δεν άντεξε η Υπ. Τουρισμού, τα προβλήματα της Θεσσαλίας!»


Την κριτική δεν άντεξε και τον εκνευρισμό της δεν μπόρεσε να διαχειριστεί η Υπουργός Τουρισμού κ Κεφαλογιάννη, η οποία αποχώρησε από την Ολομέλεια της Βουλής όταν η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, τόνισε στο πλαίσιο της ομιλίας της την απουσία οποιασδήποτε παρέμβασης του αρμόδιου υπουργείου Τουρισμού, όσο και της ίδιας στην πλημμυρόπληκτη Θεσσαλία, καθώς και την έλλειψη οποιουδήποτε σχεδίου ανασυγκρότησης για την περιοχή.

Παράλληλα, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, έθεσε καίρια ζητήματα στην αρμόδια υπουργό, σε σχέση με τη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων τη Θεσσαλίας, των εργαζομένων στον τουρισμό, την ανάπτυξη των αγροτουριστικών συνεταιρισμών και τη γυναικεία αγροδιατροφική τουριστική δραστηριότητα, τονίζοντας πως για ακόμη μία φορά το κυβερνητικό νομοσχέδιο αναλώνεται σε φλύαρες, όσο και δευτερεύουσας σημασίας ρυθμίσεις.

«Η δική μας λογική και αντίληψη για τον Τουρισμό είναι εντελώς διαφορετική από αυτή της Κυβέρνησης», τόνισε η βουλευτής, συμπληρώνοντας πως «Εμείς μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο και πολυδιάστατο σχέδιο ανάπτυξης για βιώσιμο και αειφόρο Τουρισμό, βασισμένο στην αποκέντρωση και την περιφερειακή ανάπτυξη, με ενεργό συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Σε αντίθεση βέβαια με την κυβέρνηση η οποία ως συνήθως ενισχύει ένα υπερ-συγκεντρωτικό μοντέλο, που πολύ απέχει από την αποκέντρωση τόσο εξουσιών, όσο και πόρων, από την Κεντρική Διοίκηση προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να αναδειχθεί μοναδικότητα της κάθε περιοχής».

Προηγούμενα, η Γραμμ της ΚΟ αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού που συμπίπτει με την ημέρα της απώλειας και του μνημόσυνου της «..αείμνηστης Προέδρου μας Φώφης Γεννηματά, που τόσο μου λείπει, τόσο μας λείπει, όπως λείπει και από τη χώρα», συμπληρώνοντας πως για το ΠΑΣΟΚ το αίτημα για ένα ισχυρό, δημόσιο ΕΣΥ, με έμφαση στην πρόληψη, αλλά και ικανό να προσφέρει άμεση δωρεάν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε όλους, «δεν είναι επετειακό, αλλά δομικά αξιακό, όσο και διαχρονικό».

Σε σχέση με το συζητούμενο νσχ του υπουργείου Τουρισμού για την «βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη» η βουλευτής Λάρισας επανήλθε και επεσήμανε πως: «σταδιακά, εγκαταλειπόμαστε στη μοίρα μας από την κυβέρνηση, μετά το πέρας των θεομηνιών και των πλημμυρικών φαινομένων. Και αυτό γίνεται αντιληπτό και με το παρόν σχέδιο νόμου, όπου δεν υπάρχει ούτε λέξη για τη Θεσσαλία, ούτε λέξη για τη Λάρισα, ούτε λέξη για το μεγάλο brand name του Ολύμπου -που ενδεχομένως να είναι πιο γνωστό και από την Ακρόπολη- ούτε λέξη για τα Μετέωρα, τη Λίμνη Πλαστήρα, για το υπέροχο, όσο και καθημαγμένο Πήλιο. Με λίγα λόγια, ούτε ένα μέτρο για την τόσο αναγκαία τουριστική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας».

Κλείνοντας η Ευαγγελία Λιακούλη αναφέρθηκε και στις ρυθμίσεις για τον ιαματικό τουρισμό, υπογραμμίζοντας το νομοθετικό vertigo της κυβέρνησης που ψηφίζει και «ξε-ψηφίζει» δικές της ρυθμίσεις μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που άπτεται της αξιοποίησης των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, «επ’ ωφελεία των τοπικών κοινωνιών και των δήμων στα όρια των οποίων βρίσκονται οι ιαματικές πηγές».

Προηγούμενο άρθρο Healthcare Business Awards 2023: Silver για το ΓΝΛ στο Καινοτόμο Οδοντιατρικό τμήμα
Επόμενο άρθρο Νέο έργο ύψους 1 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας σε περιοχές της Αγιάς