Ειδήσεις

Healthcare Business Awards 2023: Silver για το ΓΝΛ στο Καινοτόμο Οδοντιατρικό τμήμα


Περισσότεροι από 400 εκπρόσωποι της φαρμακευτικής αγοράς, της Ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, κοινωφελών οργανισμών και συλλόγων ασθενών, συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τις υψηλές διακρίσεις προσφοράς στην Υγεία, την Επιστήμη και την Κοινωνία, για τη χρονιά που πέρασε.

Το SILVER βραβείο απονεμήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας «Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο» στην κατηγορία Καινοτόμος Μονάδα ή Τμήμα Νοσοκομείου ή κλινικής για την εξατομικευμένη οδοντιατρική περίθαλψη Ατόμων με Αναπηρία , Στοματολογικών και Ογκολογικών ασθενών στο Οδοντιατρικό τμήμα – μονάδα Αμεα Παίδων – Ενηλίκων του ΓΝΛ. Το αργυρό βραβείο επέδωσε ο Διευθυντής του Εργαστηρίου «Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας» του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστήμιου Πειραιώς, καθηγητής κ. Αθανάσιος Βοζίκης στον Διοικητή  και Πρόεδρο του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, κ. Γρηγόρη Βλαχάκη.

Για την βράβευση ο κ. Βλαχάκης δήλωσε: «Με το silver βραβείο στην κατηγορία Καινοτόμος Μονάδα ή Τμήμα Νοσοκομείου ή κλινικής επιβραβεύεται η επιστημονική γνώση και η μακροχρόνια προσπάθεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του  Οδοντιατρικού τμήματος – Μονάδα Αμεα Παίδων – Ενηλίκων του ΓΝΛ. Η εξατομικευμένη οδοντιατρική περίθαλψη Ατόμων με Αναπηρία , Στοματολογικών και Ογκολογικών ασθενών που παρέχουν οι Διευθύντριές κα Πασσά και κα Σιαφάκα μαζί με τους συνεργάτες τους αξίζει αυτής της διάκρισης και της πανελλήνιας αναγνώρισης. Το Δ.Σ. του Νοσοκομείου μας με τις αποφάσεις μας, θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο τους. Μοναδικές, καινοτόμες υπηρεσίες που θέτουν το Γ.Ν. Λάρισας στην πρωτοπορία για τις υπηρεσίες προς τα Άτομα με Αναπηρία και ογκολογικούς ασθενείς αποτελούν στρατηγικές μας επιλογές. Ευχαριστούμε θερμά την επιτροπή αξιολόγησης των προτάσεων για την βράβευση με το SILVER βραβείο άλλης μιας βέλτιστης πρακτικής του Γ.Ν. Λάρισας. Η αλλαγή της νοοτροπίας, οι σύγχρονες πρακτικές διοίκησης με την χρήση των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας με την παράλληλη ενίσχυση αλλά και προβολή του έργου των ιατρών, των νοσηλευτών και των λοιπών εργαζομένων συνεχίζονται».

Πρόσφατα μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας συμμετείχαν σε συνάντηση στο ΓΝΛ με το Διοικητή κ. Γρηγόρη Βλαχάκη και την κα Παρασκευή Σιαφάκα, Διευθύντρια του Οδοντιατρικού Τμήματος Μονάδας ΑμεΑ Παίδων-Ενηλίκων και την κα Αικατερίνη Πασσά, Οδοντίατρο Στοματολόγο, Επιμελήτρια Οδοντιατρικού Τμήματος Μονάδας ΑμεΑ Παίδων-Ενηλίκων Γ.Ν. Λάρισας, Υπεύθυνη Στοματολογικού Ιατρείου & Ογκολογικού-Στοματολογικού Ιατρείου προκειμένου να ενημερωθούν για την λειτουργία Ειδικού Ογκολογικού Ιατρείου. Το «Οδοντιατρικό – Ογκολογικό Ιατρείο» λειτουργεί κάθε Παρασκευή 8.30 με 13.00 στα Εξωτερικά Ιατρεία του Οδοντιατρείου και είναι δυνατή η καταγραφή των αναγκών των ασθενών, η προετοιμασία του στόματος πριν την έναρξη της θεραπείας, η παρακολούθηση κατά τη διάρκειά της θεραπείας και η καταγραφή, παρακολούθηση ή και αντιμετώπιση των πιθανών επιπλοκών.

Τα ραντεβού κλείνονται είτε μέσω του 14444 είτε απευθείας στο 2413504200 και υπεύθυνη του ιατρείου ορίστηκε η κα Πασσά Αικατερίνη. Το Οδοντιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου συνδέθηκε και με την CureCancer.gr στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος SymbIASIS που υποστηρίζει τους ασθενείς και τις οικογένειές τους κατά τη θεραπεία του καρκίνου και την μετέπειτα επιβίωση.

*Αξίζει να σημειωθεί ότι το Οδοντιατρικό Τμήμα- Μονάδα ΑμεΑ του ΓΝΛ έχει οριστεί ως Εκπαιδευτικό Κέντρο της Ειδικότητας « Οδοντιατρικής Ειδικής Φροντίδας» από το 2019 (4/7/2019, ΦΕΚ 2775 τεύχος Β) και είναι ένα από τα 5 κέντρα που ορίστηκαν:

  • Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπείου Βούλας
  • Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείου Ηρακλείου
  • Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο
  • Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης
  • Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας «Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο»

Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης των Βραβείων ήταν και φέτος ο κος Νεκτάριος Ταβερναράκης, Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (European Research Council – ERC), Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΙΤΕ, Καθηγητής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, Μέλος ΔΣ Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας, ενώ τη σύνθεση της επιτροπής πλαισίωσαν στελέχη της φαρμακευτικής αγοράς, σύμβουλοι εταιρειών, σύλλογοι ασθενών, κορυφαίοι ιατροί και ακαδημαϊκοί, καθώς και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων κτλ.

Ο κ. Ταβερναράκης, σε γραπτή δήλωσή του ανέφερε, μεταξύ άλλων: “Θα ήθελα να συγχαρώ τους εμπνευστές του θεσμού των Healthcare Business Awards. Οι σύγχρονες προκλήσεις, όπως η πανδημία COVID-19, που πρόσφατα αντιμετωπίσαμε, κατέστησαν σαφές ότι οι παγκόσμιες πολιτικές στρατηγικές θα πρέπει να θέτουν ως προτεραιότητα την επένδυση στην έρευνα και την καινοτομία, ειδικά στον τομέα της Υγείας. 

Έτσι, θεωρώ πολύ σημαντικό το θεσμό των βραβείων «Healthcare Business Awards», καθώς επιβραβεύει καινοτόμες δράσεις, αναπτυξιακές και επενδυτικές πρωτοβουλίες, συνέργειες μεταξύ επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας, και έχουν ως στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, και την κοινωνική προσφορά’’. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός και ο Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών,  Σωκράτης  Παπαγεωργίου, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό και στη συνέχεια προχώρησαν στην απονομή των τιμητικών διακρίσεων και βραβείων.

Απονεμήθηκαν επίσης τιμητικά βραβεία σε ανθρώπους που με τη δράση τους έχουν προσφέρει αξιόλογο κοινωνικό έργο, έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας και έχουν αποδείξει έμπρακτα την κοινωνική ευαισθησία των επιχειρήσεων και των οργανισμών που εκπροσωπούν.

Αναλυτικότερα, τιμητικά βραβεία για το σημαντικό ερευνητικό τους έργο και τη συνεισφορά τους στην ιατρική επιστήμη απονεμήθηκαν στην Δόκτορα Κατερίνα Ακάσογλου,  Καθηγήτρια Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Διευθύντρια  του Κέντρου Νευροανοσολογίας του Εγκεφάλου στο Ινστιτούτο  Γκλάντστοουν και στην Αγγελική Ασημάκη, Ανώτατο λέκτορα καρδιακής παθολογοανατομίας και αιφνιδίου θανάτου στην ιατρική σχολή του St George’s στο Λονδίνο. Τέλος, τιμητικό βραβείο για την αξιοσημείωτη προφορά του στην πρόοδο της ιατρικής επιστήμης απονεμήθηκε στον κο Αθανάσιο Μπενέτο, Καθηγητή Καρδιολογίας και Γηριατρικής στο Πανεπιστήμιο του Νανσί της Γαλλίας.

Tα εκλεκτά μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης που τίμησαν με την παρουσία τους την Τελετή απονομής, απένειμαν βραβεία σε Συλλόγους Ασθενών, Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα, Δημόσια Νοσοκομεία, Ιδιωτικές Κλινικές, φαρμακευτικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, για επενδυτικές πρωτοβουλίες, κοινωφελείς δράσεις και προγράμματα επικοινωνίας που συνέβαλαν στην αναβάθμιση του κλάδου της Υγείας και που δίνουν διαρκή αγώνα για τα δικαιώματα των ασθενών, αλλά και για ένα καλύτερο, δικαιότερο και αποδοτικότερο σύστημα υγείας.

Χορηγός των βραβείων ήταν η εταιρεία SIEMENS Healthineers και υποστηρικτής η εταιρεία GlaxoSmithKline. Τα βραβεία πραγματοποιήθηκαν υπό την Αιγίδα των Σ.Φ.Ε.Ε, Π.Ε.Φ, HL7 Hellas, Pharma Innovation Forum  και Σ.Α.Φ.Ε.Ε. ενώ Media Partner ήταν η εταιρεία Phocus. Χορηγοί επικοινωνίας ήταν το FDAILY, HealthMag Healthview, News4Health ,ONMED.gr και Hellenic Medical Review. Official publication: Health Daily.

Αναλυτικά τους νικητές σε κάθε κατηγορία μπορείτε να βρείτε  στο www.healthcareawards.gr

 

Προηγούμενο άρθρο Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στο Περιφερειακό Ιατρείο Μακρυχωρίου και θα διενεργεί δωρεάν rapid tests
Επόμενο άρθρο Ε. Λιακούλη: «Ούτε να ακούσει δεν άντεξε η Υπ. Τουρισμού, τα προβλήματα της Θεσσαλίας!»