Ειδήσεις

Συνέχιση της λειτουργίας των Δομών Κοινωνικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021-2027


Τη συνέχιση της λειτουργίας  των Δομών Κοινωνικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων διασφαλίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021-2027. Πρόκειται για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο με ωφελούμενους 500 ανθρώπους. Ο Περιφερειάρχης  Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021 -2027 της επιχορήγησης για  την απρόσκοπτη λειτουργία των Δομών μέχρι τις 31-12-2025 με συνολικό προϋπολογισμό 223.080 ευρώ.  Η επιχορήγηση καλύπτει τη μισθοδοσία του προσωπικού που απασχολούνται στις δομές καθώς και άλλες λειτουργικές δαπάνες. Φορέας λειτουργίας είναι ο Δήμος Λαρισαίων.

Πρόκειται για:

  • Το Κοινωνικό Παντοπωλείο που διανέμει, σε τακτική βάση, σε ωφελούμενα άτομα που το έχουν ανάγκη, τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης, βιβλία, παιχνίδια, cd κλπ. Το παντοπωλείο συνδέεται με τοπικές επιχειρήσεις, σχολεία, την τοπική κοινωνία για την συλλογή των παραπάνω προϊόντων.
  • Το Κοινωνικό Φαρμακείο που παρέχει, σε ωφελούμενα άτομα, δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία εξασφαλίζει μέσω συγκεκριμένων συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες και τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους, καθώς και από τη συμμετοχή και κινητοποίηση συλλογικών φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών.

Και οι δύο δομές λειτουργούν με σταθερό ωράριο 08:00 – 16:00, πέντε ημέρες την εβδομάδα(Δευτέρα έως Παρασκευή). Ωφελούμενοι των υπηρεσιών που παρέχουν δωρεάν οι δομές παροχής βασικών αγαθών είναι άτομα/νοικοκυριά που διαμένουν στον Δήμο Λαρισαίων, τα οποία διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας ή διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού (π.χ. ωφελούμενοι του Προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», ανασφάλιστα άτομα με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα, κλπ.), καθώς και οι νόμιμα διαμένοντες μετανάστες και οι δικαιούχοι/αιτούντες διεθνούς και προσωρινής προστασίας.

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη αλλοδαπός άνδρας στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών
Επόμενο άρθρο Αγρυπνία για τον Όσιο Δαβίδ, στον Άγιο Αχίλλιο