- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Συνέχιση της λειτουργίας των Δομών Κοινωνικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021-2027

Τη συνέχιση της λειτουργίας  των Δομών Κοινωνικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων διασφαλίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021-2027. Πρόκειται για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο με ωφελούμενους 500 ανθρώπους. Ο Περιφερειάρχης  Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021 -2027 της επιχορήγησης για  την απρόσκοπτη λειτουργία των Δομών μέχρι τις 31-12-2025 με συνολικό προϋπολογισμό 223.080 ευρώ.  Η επιχορήγηση καλύπτει τη μισθοδοσία του προσωπικού που απασχολούνται στις δομές καθώς και άλλες λειτουργικές δαπάνες. Φορέας λειτουργίας είναι ο Δήμος Λαρισαίων.

Πρόκειται για:

Και οι δύο δομές λειτουργούν με σταθερό ωράριο 08:00 – 16:00, πέντε ημέρες την εβδομάδα(Δευτέρα έως Παρασκευή). Ωφελούμενοι των υπηρεσιών που παρέχουν δωρεάν οι δομές παροχής βασικών αγαθών είναι άτομα/νοικοκυριά που διαμένουν στον Δήμο Λαρισαίων, τα οποία διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας ή διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού (π.χ. ωφελούμενοι του Προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», ανασφάλιστα άτομα με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα, κλπ.), καθώς και οι νόμιμα διαμένοντες μετανάστες και οι δικαιούχοι/αιτούντες διεθνούς και προσωρινής προστασίας.