Ειδήσεις

Συναυλία αλληλεγγύης στους πλημμυροπαθείς


Η Κίνηση πολιτών «Λάρισα η πόλη μου» με την υποστήριξη του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, στη μία το μεσημέρι και στην πλατεία Ταχυδρομείου μια ξεχωριστή συναυλία αλληλεγγύης για τους πλημμυροπαθείς της Λάρισας και της Θεσσαλίας.

Τα μέλη της πιο νεανικής και της πιο κοινωνικά ευαισθητοποιημένης συμφωνικής ορχήστρας δρόμου στην Ευρώπη «Ricciotti Ensemble» θα αποδώσουν με μοναδικό τρόπο κλασσικές μελωδίες γραμμένες για συμφωνική ορχήστρα. Η Ricciotti είναι μια  ολλανδική ορχήστρα που αποτελείται από 43 νέους ενθουσιώδεις μουσικούς που παίζουν συμφωνική μουσική παντού και για όλους. Ειδικά για ανθρώπους που, για οποιονδήποτε λόγο, δεν έρχονται σχεδόν ποτέ σε επαφή με ζωντανή συμφωνική μουσική. Πιστεύοντας ότι όλοι έχουν το δικαίωμα να βιώσουν τη ζωντανή συμφωνική μουσική παίζουν μουσική σε πολλούς διαφορετικούς χώρους αναζητώντας ενεργά το κοινό τους: στο δρόμο, σε κέντρα ασύλου, κέντρα φροντίδας, νοσοκομεία, καταφύγια αστέγων, σε σχολεία, στο αεροπλάνο ή στη φυλακή. Περιοδεύουν 3 φορές το χρόνο για να δώσουν περισσότερες από 100 παραστάσεις σε ειδικές τοποθεσίες στις Κάτω Χώρες και στο εξωτερικό.

Επιθυμία των διοργανωτών και των μελών της συμφωνικής ορχήστρας είναι αντί εισιτηρίου να προσφερθούν μια σακούλα με τρόφιμα, είδη προσωπικής φροντίδας ή ηλεκτρικές μικροσυσκευές. Μέλη της Κίνησης θα βρίσκονται στο χώρο από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι, προκειμένου να παραλάβουν τις προσφορές όσων παρακολουθήσουν τη συναυλία και όποιων άλλων πολιτών επιθυμούν να προσφέρουν σε αυτή τη δράση αλληλεγγύης. Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων και στον “Άλλο Άνθρωπο”.

Προηγούμενο άρθρο Mάξιμος: Καθυστερήσεις στις πληρωμές του Προγράμματος Δάσωσης Γαιών
Επόμενο άρθρο Δήμος Κιλελέρ: Εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου